banner564

Esrar kullanımında artış gözlemlendi

Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen araştırmada, herhangi bir yasadışı madde deneme oranının yüzde 5,6 olduğu belirtildi

Esrar kullanımında  artış gözlemlendi
banner598
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lise Öğrencileri Arasında Psikoaktif Madde Kullanım Yaygınlığı” araştırmasının sonuçlarına göre, lise öğrencileri arasında hayat boyu herhangi bir yasadışı madde deneme oranı yüzde 5,6.
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu tarafından Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, Yrd. Doç. Dr. Deniz Ergün, Doç. Dr. Ebru Çakıcı, Uz. Psk. Çise Onur’dan oluşan Lefkoşa Psikiyatri Merkezi (LEPİM) araştırma ekibine yaptırılan çalışma sonuçları dün düzenlenen toplantıyla açıklandı.
Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salonu’nda düzenlenen toplantıya Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şenol Bektaş katıldı.
Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu uyuşturucunun günümüzün illeti olduğunu söyledi.
“Çocuklarımıza çok dikkat etmemiz çok yakından ilgilenmemiz lazım” diye konuşan Kalyoncu, Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun önemli çalışmalara imza attığını kaydetti. 
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise “Uyuşturucuya karşı savaş açmış durumdayız” dedi. 
Veri tabanı eksikliğini çözmek için bu araştırmayı yaptırdıklarını anlatan Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, araştırmanın büyük özveriyle yapıldığını kaydetti.

Araştırma, 2 bin 236 öğrenciyi kapsadı
LEPİM araştırma ekibi üyesi, TDP Milletvekili, Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Çakıcı araştırma hakkında bilgi verdi.
Genel Orta Öğretim Dairesine ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesine bağlı lise düzeyinde öğrenciler araştırmaya alındığını kaydeden Çakıcı, örneklemin belirlenmesinde “tabakalandırılmış rastgele örneklem yöntemi” kullanıldığını söyledi. 
Çakıcı, araştırmanın 2 bin 236 öğrenciyi kapsadığını kaydetti.
YDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Bektaş ise konuşmasında uyuşturucunun toplum için önemli bir sorun olduğunu dile getirdi.
Daha sonra Doç. Dr. Deniz Ergün araştırma sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi.

“Esrar kullanımında artış eğilimi var”
Yıllara göre lise gençleri arasında esrar kullanımında bir artış eğilimi görüldü. Çalışmada hayat boyu en az bir kez esrar kullanım oranı yüzde 2,9 olarak bulundu.
Esrardan sonra hayat boyu en az bir kez kullanım açısından bakıldığında en çok kullanılan yasadışı maddenin bonzai olduğu tespit edildi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473