banner564

Fikirleri asla değişmez

Tatar, Kıbrıs konusunda Rum –Yunan ikilisinden olumlu bir yaklaşım beklemenin imkansız olduğunu belirtti

Fikirleri asla değişmez
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs konusunun bir anlaşma ile sonuçlanması konusunda Rum –Yunan ikilisinden olumlu bir yaklaşım beklemenin imkansız olduğunun Rum lider Anastasiadis’in son Atina ziyareti ile yeninden ortaya çıktığına dikkati çekti.

Başbakan Tatar yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının asla Türkiye’nin etkin ve fiili garantisiyle Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmeyeceğini, hükümetin Maraş konusunda geri adım atmayacağını vurguladı.
Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Atina ziyareti sırasında Yunan Başbakanı Kiryakos Mitsodakis’le birlikte verdiği mesajların Kıbrıs konusunun bir anlaşma ile halledilmesi bakımından son derece olumsuz olduğunu söyledi.
İkisinin de Kıbrıs konusunun çözümü için Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin sıfırlanmasını bir anlaşma için şart koştuklarını ifade eden Tatar, “Gerek Yunan Başbakanı gerekse Rum lider, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, Kıbrıs Türk halkı ve haklarını yok sayarak, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına son vermesini yeni görüşme sürecinin başlaması için bir ön şart olarak ileri sürmüşlerdir” dedi.
Tatar, Rum lider Anastasiadis’in, Maraş konusunu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşıma tehdidinde bulunduğunu, bu söylenenlerin Kıbrıs konusunun bir anlaşma ile sonuçlanması konusunda Rum –Yunan ikilisinden olumlu bir yaklaşım beklemenin imkansız olduğunun yeniden ortaya çıkardığını vurguladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473