banner564

Garip bir durum

Gönyeli ile Alayköy arasındaki noktada işyeri olan Mustafa Kamburoğlu, iki belediye ödeme yapmak zorunda

Garip bir durum
banner598

Ömer KADİROĞLU
Alayköy ile Gönyeli Belediyesi arasında kalan bir noktada oto tamir dükkânı bulunan Mustafa Kamburoğlu, bir dükkân için iki belediyeye ödeme yapmak zorunda kalıyor. Su parasını Alayköy’e, temizlik ve iş yeri izinleriyle ilgili ödemeleri Gönyeli Belediyesi’ne ödemekle yükümlü olan Kamburoğlu, “Her iki belediyeye aynı hizmetler için iki ücret ödemek zorunda kalabilirim” dedi.
Diyalog’a konuşan  ve Gönyeli Belediyesi ile Alayköy Belediyesi arasında kalan noktada yetki karmaşası nedeniyle birtakım sıkıntılar yaşadığını söyleyen Kamburoğlu, su, temizlik ve iş yeri izinleri ile ilgili iki belediye arasında kaldığını savundu. 
İşyerlerine su sayaçlarının ilk olarak Gönyeli ardından da Alayköy Belediyesi tarafından takıldığını ifade eden Kamburoğlu, Kaymakamlıktan edindiği bilgiye göre su sayacının bağlı olduğu belediyeye temizlik ve sağlık parası da ödemesi gerektiğini ifade etti.
Kamburoğlu aynı ücretlerin Gönyeli Belediyesi tarafından da talep edildiğini söyledi. 
Alayköy Belediye Müdürü Ömer Aksu ise sadece su ücretinin Alayköy Belediyesi’ne ödeneceğini söyledi. Gönyeli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da “Kişi su parasını Alayköy Belediyesine ödeyecek ancak geri kalan temizlik, sağlık, işyeri harçları ve benzeri ödemeleri Gönyeli Belediyesi’ne yapacak” denildi.

Mağdurum
Bir dükkân için iki belediyeye ödeme yapmak zorunda kalmaktan endişe duyduğunu ifade eden Kamburoğlu, şunları söyledi: 
“Alayköy girişinde dükkânlarımız var ve oto yedek parça işi yapıyorum. Gönyeli ile Alayköy arasında bir noktadayız. Gerek temizlik gerekse izinler açısından mağduriyet yaşıyoruz. 2012 yılında 2 bin 500 lira su sayaç parası ödeyerek dükkânlarıma su bağlattım. 2019 yılında Alayköy Belediyesi bana suyumu kesti.
Gerekçesi de Alayköy Belediyesi’nin suyunu kullanmam gösterildi.
Bu sırada Alayköy belediyesi susuz kalmamamız için kendi su sayaçlarını takarak bize tekrardan su vermeye başladı. Bağlanan su sayaçları karşılığında da 4 bin TL istendi. Alayköy Belediye Başkanı yaşanan mağduriyeti bildiği için bizden su sayacı parasını şimdilik almadı. Su paramı şu anda Alayköy Belediyesine ödüyorum.
Bu konularla ilgili görüşmek için Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin sekreterinden randevu talep ettim. Hiçbir şekilde randevu alamadım. Bu konuda belediyelerden bir cevap alamadığım için mağduriyetimi de gideremedim. “

Aksu: Sadece su parası alıyoruz
Alayköy Belediye Müdürü Ömer Aksu ise sadece su ücretinin Alayköy Belediyesi’ne ödeneceğini söyledi.
Aksu, söz konusu iş yerlerinin Gönyeli Belediyesi sınırları içerisinde olduğu için işyeri harçları, iş yeri izinlendirme gibi ödemelerin işletme sahibi trarafından Gönyeli Belediyesi’ne ödeneceği ifade etti.
Aksu, “İş yeri belediyemiz sınırları içerisinde olmadığından bizim su parası dışında bir talebimiz olamaz” dedi. 

Gönyeli Belediyesi: İki yere ödeme yapılacak
Gönyeli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da söz konusu bölgenin Gönyeli’nin batı kısmında ve uzak bir noktada olduğu belirtildi. Gönyeli’den uzak bir noktada bulunan dükkânlara Alayköy Belediyesi’nin su hatlarından Su İşleri Dairesi tarafından hat çekildiği belirtildi. 
Su hattının Alayköy’den alınmış olması nedeniyle Gönyeli Belediyesi su sayaçlarının söküldüğü belirtilen açıklamada dükkân sahibinden yeni bir sayaç ücreti talep edilmediği bildirildi.
 İki belediye arasında uzlaşı sağlanarak dükkân sahibinden ödeme talep edilmediğini açıklayan Gönyeli Belediyesi yetkilileri, “Kişi su parasını Alayköy Belediyesine ödeyecek ancak geri kalan temizlik, sağlık, işyeri harçları ve benzeri ödemeleri Gönyeli Belediyesi’ne yapacak” denildi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473