banner564

‘Geleceği Yazanlar’

Gençlerin girişimcilik ve yazılım geliştirme alanında yarattığı yenilikçi fikirlerin kazanıma dönüşmesini hedefleyen kurultay yapıldı

‘Geleceği Yazanlar’
banner598
Gençlerin girişimcilik ve yazılım geliştirme alanında yarattığı yenilikçi fikirlerin Kuzey Kıbrıs için kazanıma dönüşmesini hedefleyen ‘Geleceği Yazanlar’ projesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Kurultayı’nda (BÖTE) anlatıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkezi Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan, “Öğrencilere çok daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunuyoruz” dedi.
6-7 Mayıs tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde yer alan kurultayda ayrıca Turkcell Geleceği Yazanlar Ürün Yöneticisi Mehmet Aca tarafından öğrencilere eğitim de verildi.
 Metin Kayhan, BÖTE Kurultayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın mobil iletişim ve teknoloji lideri olarak, ‘Bilgi ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Kurultayı’nda yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.
Bugüne kadar iletişim ve teknoloji alanında ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Metin Kayhan, “Ancak çok önemli bir hedefimiz daha var. Gençlerimizin girişimcilik ve yazılım geliştirme alanında yarattığı yenilikçi fikirlerin Kuzey Kıbrıs için bir kazanıma dönüşmesini istiyoruz. Öğrencilere çok daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

60 kişiye özel eğitim
Mobil yazılım sektörü ile ‘Geleceği Yazanlar Projesi’nin tanıtımının yapıldığı BÖTE Kurultayı’nda, Turkcell Geleceği Yazanlar Ürün Yöneticisi Mehmet Aca tarafından 60 kişiye özel eğitim de verildi.
Amerika’nın Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından geliştirilmiş olan Scratch ve AppInventor programlarının ele alındığı eğitim yoğun ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473