banner564

“Gelecek adını büyük umut”

Karpuz ve patates tarlalarıyla meyve bahçelerini gezen Erhürman, zor şartlarda bile üretime devam edilmesinin önemine vurgu yaptı

“Gelecek adını  büyük umut”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede plansızlığın bedelinin üreticiye ödettirildiğini ileri sürerek, pek çok alanda sorunlar yaşayan üreticinin bu zor şartlarda bile üretmeye devam etmesinin, ülkenin geleceği açısından en büyük umut olduğunu vurguladı. 
Tufan Erhürman, partisinden bir heyetle Doğancı’ya ziyaret düzenleyip, üreticilerle sohbet etti. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Erhürman, üreticilerle karpuz ve patates tarlalarıyla meyve bahçelerinde bir araya gelerek, incelemelerde bulundu. Erhürman, üreticilerin sorunlarını dinledi ve gün boyu çiftçinin günlük rutin işlerine katkı koydu.
Erhürman, ziyaretle ilgili değerlendirmesinde, “Çocuklarımıza yüzümüz kızarmadan devredebileceğimiz bir ülke bırakmak istiyorsak bunu ancak üreterek yapabileceğimizi, ancak üreterek var olabileceğimizi en iyi üreticilerin biliyor. O nedenledir ki yılmadan üretmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Arazi kiralanmasında, su kaynaklarının dağıtılmasında, rasyonel, öngörülebilir, adil yöntemler kullanmaktan ısrarla kaçınıldığını ifade eden Erhürman, üretimin planlanmadığını, makul fiyatlarla tüketilebilecek kadar üretim yapılmasını sağlamanın devletin görevi olmasına karşın bu konuda ciddi hiçbir çalışma olmadığını vurguladı.
Erhürman, “Tarlalarda, bahçelerde üretenler ürettiğine pişman. Üretimin mutluluğunu yaşamalarına olanak tanınmıyor. Önlerinin açılmadığı bir yana, adeta önleri kapansın, üretmekten vazgeçsinler diye elden gelen yapılıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473