banner564

Gerçekleri yansıtmıyor

Sağlık Bakanlığı doktor bulunmadığı için göğüs hastalıkları servisinin kapatıldığı yönündeki haberleri yalanladı:

Gerçekleri yansıtmıyor
banner598

 Sağlık Bakanlığı, doktor bulunmadığı gerekçesiyle Gazimağusa Devlet Hastanesinde göğüs hastalarının tedavisinde kullanılan servisin kapatıldığı yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mağusa Devlet Hastanesi’nde dahiliye 2 servisi olarak bilinen, göğüs hastalarının tedavisine de hizmet veren serviste, bayram dolayısıyla hasta sayısında azalma yaşandığı, bu nedenle personelin daha etkin çalışmasını sağlamak amacıyla 18 Ağustos Cumartesi günü itibarıyla diğer servislerde görevlendirildiği belirtildi.
Dahiliye 2 servisinin bayram sonrası tekrardan açılacağı belirtilen açıklamada, “Bu konuda Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğü ve hastane yönetiminden tam bilgi almadan, göğüs servisinin kapatıldığı yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte personelimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir” denildi.

Tuğcu: Zaman zaman kapatılıyor ama…
Öte yandan Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadrettin Tuğcu, göğüs hastalarının tedavi gördüğü servisin zaman zaman kapatıldığını, bunun nedeninin hasta sayısındaki düşüş olduğunu belirtti.
Sadrettin Tuğcu, Gazimağusa Devlet Hastanesinin göğüs hastalarına da hizmet veren servisin kapatıldığı ve hastaların mağdur olduğu yönündeki haberler üzerine yaptığı açıklamada, göğüs hastalıkları diye adlandırılan servisin, dahiliye hastalarının da tedavi gördüğü bir servis olduğunu belirtti. Yaz aylarında diğer aylara nazaran yatan hasta sayısında belirgin düşüşler yaşandığını, Ağustos başında hasta sayısının 6’ya düştüğünü belirten Tuğcu, bunun üzerine insan ve diğer kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması maksadıyla en az hastası olan ( Göğüs ve dahiliye 2 ) servisini 8 Ağustos itibariyle hizmete kapattırdıklarını belirtti.
Tuğcu, “Benzer uygulamalar yatan hasta sayısına bağlı olarak ihtiyaç doğrultusunda her yıl yapılmaktadır. Servisin kapatıldığı tarihteki yatan 6 hasta başta dahiliye servisi olmak üzere, başka servislere aktarılmış ve tedavilerine orada devam edilmiş olup, hiçbir hasta mağdur olmamıştır” dedi. 
Konu ile ilgili herhangi bir hasta veya hasta yakınından başhekimliğe şikayet gelmediğini kaydeden Tuğcu, bahse konu servisin artan hasta sayısı nedeniyle 13 Ağustos tarihinde yeniden hizmete açıldığını, ardından bayram tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle yine hasta sayısında belirgin düşüş olmasından dolayı yeniden geçici olarak kapatıldığını belirtti.
Tuğcu, servisin kapalı olduğu dönemde, gerekli olan tadilatları yapma imkanı tanıdığını da ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474