banner564

“Gurur verici”

Akıncı ve Sadıkoğlu, İskele’nin festivalleriyle sınırları aşan bir belde haline geldiğini belirtti

“Gurur verici”
banner598

 İskele’de bu yıl 51’incisi düzenlenen ve 7 Temmuz’a kadar sürecek festivalin açılışı önceki gün yapıldı. Festival ateşini İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaktı. Açılışta barış, dostluk ve sevgi yazılı balonlar ve güvercinler uçurulurdu.

Açılış kurdelesini İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Milletvekilleri ile diğer katılımcılar birlikte kesti.  Festival açılışının ardından İskele Belediye Gazinosu’nda bulunan Köy Kadın Kursları sergisi de açıldı. İskele Festivali’nin açılışına ilerleyen saatlerde Başbakan Ersin Tatar da katıldı.
Belediyeden verilen bilgiye göre, açılışta, bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan ekipler de gösteri sundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta belirsizliğin olmadığı, barış, huzur, eşitlik ve güvenlik içinde yaşanabilecek bir siyasal çözümden yana olduğunu kaydederek, “Bunun için çok uğraş verdim. Bu uğraşımı görevimin sonuna kadar bıkmadan ve usanmadan sürdüreceğim.  İçinde bulunduğumuz durumlar asla bizim moralimizi bozmasın” dedi.
Festivalin açılışına, eşi Meral Akıncı’yla birlikte katılan Akıncı, İskele’nin festivalleriyle sınırları aşan bir belde haline geldiğini belirtti

Sadıkoğlu: Festival sınırları aştı
Açılışta, Akıncı'nın ardından söz alan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, “KKTC’nin en eski festivali olan İskele Festivali sınırları aştı, uluslararası boyut kazandı. Bunu görmek gurur verici” dedi. 
Genç CIOFF Dünya Başkanı Kağan Tiftik de konuşmasında, festivalin ülkenin tanıtılmasına katkı sağladığına işaret etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473