banner564

Güven tazeledi

CTP delegesi, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu yeniden genel başkan seçti

Güven tazeledi
banner598

 İktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP/BG) 24'üncü Olağan Genel Kurultayı, dün yapıldı.

Erken seçimler dolayısıyla ertelenen CTP/BG Kurultayı’nda, genel başkanlık için Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu ile Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy yarıştı. Yarışı 555 oy kalan Özkan Yorgancıoğlu önde tamamlarken, 442 oy alan Akansoy ikinci seçildi. 

1015 delege oy kullandı
Kurultay'da 1015 CTP/BG delegesi oy kullandı. Oylamaya katılanlar, Divan Kurulu tarafından isimleri anons edildiğinde ispat-ı vücut yapıp imza karşılığı oy pusulalarını teslim aldı.
40 kişilik Parti Meclisi için 114 aday yarıştı. Seçimde yüzde 30 kadın kotası da uygulandı. CTP-BG Parti Meclisi’ne girmeye hak kazananların oy sayımı gazetemiz baskıya girdiğinde devam ediyordu. 

Eski başkanların pankartları asıldı
Salona partinin eski başkanları Ahmet Mithat Berberoğlu, Özker Özgür, Mehmet Ali Talat, Ferdi Sabit Soyer’in ve merhum genel sekreter Naci Talat’ın pankartları yanında, “Çözümün gücü, barışın umudu, geleceğin güvencesi” yazılı pankartlar asıldı.
Salonun tavanında ise “Adalet, vicdan, engelsiz yaşam, dayanışma, ekoloji, özgürlük, barış” yazılı balonlar asıldı.

Kurultaya katılanlar ve gündem
Kurultaya, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Ersin Tatar, bazı bakan ve milletvekilleri, TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, sendika başkanları, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti milletvekili Mustafa Kabakçı, Barış ve Demokrasi Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı ve Milletvekili Nazmi Gür, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Ercan Karakaş, Halkların Demokrasi Partisi MYK Üyesi Kadir Akın ve Salman Kaya, AKEL Temsilcisi Nickolas Moudouros'un da aralarında bulunduğu konuklar da katıldı.

Önsav: 43 yıldır demokrasi için mücadele veriliyor
Kurultayın açılışı için kürsüye çıkan Genel Sekreter Asım Akansoy, Divan Başkan ve yardımcılar için önerileri aldı. Divan Başkanlığı’na Feridun Önsav, Yardımcılığına Sibel Sorakın; divan üyeliğine Simge Okburan, Melike Bisikletçiler, Ayşen Çetinsoy, Mehmet Soylu ile Hasan Fadıl oybirliğiyle seçildi.
Feridun Önsav yaptığı konuşmada partinin 43 yıldır barış, demokrasi, insan hakları ve refah için mücadele ettiğini anlattı.
Ardından demokrasi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.
Kurultay gündemi CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun konuşması ile devam etti. Mesajların, faaliyet raporunun, mali raporun okunmasından sonra faaliyet raporu ve mali rapor ile ilgili genel görüşmeye geçildi. Mali raporun aklanması ve karar tasarılarının görüşülmesi ve oylanmasının ardından seçimler başladı.


Yorgancıoğlu: “Bu parti gençlerin partisidir”
Özkan Yorgancıoğlu tanıtım konuşmasında, CTP-BG üyelerinin temel insan hakları, demokrasi ve Kıbrıs sorununun çözümü adına bedel ödediğini anlattı.
CTP-BG’nin gençlerin partisi olduğunu İmajbet belirten Yorgancıoğlu, emeğin parti için çok önemli bir değer olduğunu dile getirdi.
“Partimiz emeğe saygılı bir partidir” diyen Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununu çözmeyi ve barış ortamını sağlamayı görev bildiklerini ifade etti.
Eski başkanların CTP-BG çizgisinin oluşmasında büyük emeği olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, Mehmet Ali Talat ve Ferdi Sabit Soyer’in de partinin bugününde büyük emeği bulunduğunu söyledi.
Yorgancıoğlu, partinin Kıbrıs Türk halkını dünya halklarının saygın bir üyesi yapmayı misyon belirlediğini kaydederek, sosyal politikaların adil bir noktaya gelmesi için de çaba sarf ettiklerini anlattı.

“Engellilere engel yaratan yasalar değişecek”
Partinin bir diğer misyonunun siyasi iradeyi yeniden ele almak için demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi sağlamak olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, herkes için engelsiz bir yaşam yaratmaya çalıştıklarını belirterek engellilere engel yaratan yasaları değiştireceklerini ifade etti.
Mülteci hakları, hayvan haklarına önem verdiklerini kaydeden Yorgancıoğlu, parti tarafından verilen her görevi memnuniyetle yerine getirdiğini anlattı.

“Makamlar gelip geçicidir, esas olan halka hizmet”
“Makamlar gelip geçicidir, koltuklar gelip geçicidir, esas olan halka hizmet etmektir, halkın mutluluğunu ileriye taşıyabilmektedir” diyen Yorgancıoğlu, bundan sonra da kendisine verilecek tüm görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu anlattı.
CTP’nin geleneğinde verilen görevi yapma sorumluluğu olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, 2 yıl önce parti başkanlığına aday olduğunda seçilmemiş olsaydı seçilen kişiye yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını anlattı.

“Oy oranımız arttı, bu başarı hepimizin”
Yorgancıoğlu, kendisi Genel Başkan olduktan sonra oy oranlarının arttığını ifade ederek, “bu başarı sizlerin başarısıdır, hepimizin başarısıdır. Bu başarı birlik, mücadele, dayanışma düşüncesinin ortaya çıkardığı bir başarıdır” diye konuştu.
“Partim bana hangi noktada görev verirse versin o görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Çünkü parti başkanını da, meclisini de siz seçersiniz. Kimsenin bunu reddetme hakkı yoktur” diyen Yorgancıoğlu, parti başkanlığı görevi aldığı günden bu güne iki önemli seçim yaşandığını ve seçim sonuçlarına bakıldığında partinin iyi bir noktada olduğunun görülebileceğini kaydetti.
CTP-BG’nin aday adaylarına seçimle karar verilen tek parti olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, parti vizyonunun da geniş katılımla belirlendiğini söyledi.

Hükümetin önündeki hedefler
Hükümetin önünde, sivilleşme, demokratikleşme, polisin içişlerine bağlanması, anayasanın daha demokratik yapıya kavuşturulması, ekonomik bağımsızlık kazanma işleri olduğunu belirten Yorgancıoğlu, “Bunu da birlikte yapacağız” diye konuştu.
Yorgancıoğlu hedefleri arasında, minimum destek alarak ülke ekonomisini güçlendirmenin de bulunduğunun altını çizdi.
Toplumda değişim ve gelişim başladı diyen Yorgancıoğlu, önümüzdeki günlerin toplumsal değişimin yaşanacağı günler olacağını kaydetti.
Bu arada Yorgancıoğlu konuşmasını sürdürürken bir partili “15 dakika geçti” şeklinde bağırdı. Divan Başkanı  "toplantıyı siz yönetmiyorsunuz" diyerek bu kişiyi uyardı ve Yorgancıoğlu'nun konuşmasını sürdürmesini istedi.
Yorgancıoğlu konuşmasının devamında, ülkedeki sorunların önemli bölümünün Kıbrıs sorunundan kaynaklandığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2013, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473