banner564

Hedef Mungan

CTP kurultayında DİYALOG gazetesinin ilk sayısında yer alan Maliye Bakanı’nın açıklamaları konuşuldu

 Hedef Mungan
banner598
 Züleyha KARAMAN
   Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 24'üncü Olağan Genel Kurultayı’nda, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın DİYALOG’a yaptığı ve Türkiye ile imzalanan ekonomik programının uygulanacağı yönündeki açıklamaları damga vurdu.  
   Mungan’ın, Türkiye ile imzalanan Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün uygulancağı, aksi halde maaşların ödenemeyeceği yönündeki açıklamasına sert eleştiriler yöneltildi.
Kurultayda, hemen herkes, Mungan’ın DİYALOG’a açıklamasını konuştu. Özellikle, eski bakan ve milletvekillerinden CTP Parti Meclisi üyesi Ahmet Derya, ekonomik paketle ilgili sözlerinden dolayı Mungan’ı eleştirerek,  ‘kimin adına konuştuğu”’sorgulaması yaptı.
   “AK Parti tarafından dayatılan politikalarla, programlarla, Kıbrıs’ın kuzeyinin yeniden şekillendirilmek istendiğini” savunan  Derya, “Türkiye’nin bilinçli bir şekilde Kıbrıslı Türkleri bağımlı hale getirdiğini” iddia etti. Derya, ekonomik değerlerin ve eğitimin Kıbrıslı Türklerin elinden alınmaya çalışıldığını, sosyal yaşama müdahale edildiğini ileri sürdü. 

Sol düşünceye ters

   CTP Milletvekili Mehmet Çağlar da, ekonomik sorunlar nedeniyle sol düşünceye ve sosyalist anlayışlara ters fikirler Sekabet ortaya atıldığını ifade ederek, “Bizlerin ne vizyonu, ne hedefi özelleştirmeye karşı küçük kulaçlar atmak asla olamaz” dedi. Çağlar, yapılan zamları da eleştirdi.
   Parti milletvekillerinden Birikim Özgür de Ekonomik İşbirliği Protokolünde bazı iyileştirmelerin yapılması yönündeki girişimlere dikkat çekti. Özgür “Türkiye buna nasıl yaklaşır bilinmez. Eğer olumsuz bir karşılık verirse, hükümet istifa eder mi, ona da yetkili kurullar karar verir” dedi.
   Özgür, KKTC bütçesinin açık verdiğini ve dengeyi sağlayabilmek için yardıma ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, kendi kendine yeterli bir ekono yaratılması gereğinin altını çizdi.
    Parti üyesi Şevket Rado da, “Türkiye hükümetlerinin Kıbrıslı Türklere bazı dayatmalarda ve ağır eleştirilerde bulunduğunu”  iddia etti.

Konuşma özgürlüğü var
 
   Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, maliye Bakanı Zeren Mungan’ın açıklamalarına yönelik eleştirileri yanıtlarken, herkesin konuşma özgürlüğü olduğunu belirtti.
   Ülkenin zor koşullardan geçtiğini, ekonomik anlamdaki zorlukların herkes tarafından bilindiğini ifade eden Yorgancıoğlu, kendi kendine yeten bir ekonomi için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.
   Yorgancıoğlu, “Kendi ayakları üzerinde duran ekonomiyi yaratma sorumluluğumuz var. Eğer ekonomide kendi kendine yeter duruma gelirsek, kendi kendini yönetmede de başarılı olabileceğiz” dedi. CTP’nin misyonundan birinin de bu olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, bunun tüm kesimleri kucaklayarak yapılacağını, böyle bir sorumlulukları olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2013, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473