banner564

Medeniyetler arası diyalog

İslam İşbirliği Teşkilatı, Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı bugün başlıyor

 Medeniyetler arası diyalog
banner598

 KKTC’yi temsilen Dışişleri Bakanı Özdil Nami de bir heyetle birlikte katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 40. dönem "Dışişleri Bakanları Konseyi" toplantısı, Gine Cumhuriyeti'nin başkenti Konakri'de bugün başlayacak.

Ana teması "Medeniyetler arası diyalog, barış faktörü ve sürdürülebilir kalkınma" olan toplantıya, İİT üyesi 57 ülkenin yanı sıra gözlemci üye statüsündeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Orta Afrika Cumhuriyeti, Rusya ve Tayland'dan da temsilciler katılacak.
Toplantıya Türkiye'den Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın iştirak edeceği bildirildi. Yılmaz'ın, bugünkü ve yarınki oturumlarda birer konuşma yapacağı kaydedildi

İslam aleminin sorunları tartışılacak

"Suriye'de yaşanan trajedi, İsrail ambargosu altındaki Gazze'deki durum, İsrail'in Betboo Batı Şeria'daki yaptığı yerleşimler, Kudüs'ün etnik dokusunun bozularak Yahudileştirilmesi, İran ile ABD arasındaki anlaşma, Somali'deki açlık sorunu, Libya'daki çatışmalar ve iç güvenlik meselesi, Sudan ve Güney Sudan arasında devam eden görüşmeler, Myammar'da Müslümanların maruz kaldığı katliamlar ile Afganistan'daki durum"un ele alınacağı belirtilen toplantıda, "Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan toprağı Karabağ, Keşmir sorunu" gibi İslam dünyasını ilgilendiren konuların da toplantının gündeminde olduğu ifade edildi.
Toplantıda, Kosova'nın Birleşmiş Milletler (BM) üyesi olabilmesi için bu ülkeyle dayanışma gösterilmesi ve daha fazla ülke tarafından tanınması için çalışma yapılmasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2013, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474