banner564

Halka güveniyorum

Başbakan Erhürman Lefke’deki toplantıda, “Bu memleketten bir şey olmaz, Kıbrıslı Türkler bir şey yapamaz imajını silmemiz gerekir” dedi

Halka güveniyorum
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman önceki akşam Lefke Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Lefkelilerle bir araya geldi.

Toplantıya Başbakan Erhürman’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve bazı milletvekilleri ile Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya yaparken ardından, Bakanlar 14 aylık görev süreleri içerisinde hayata geçirdikleri icraatlarını ve bundan sonraki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları icraatlarını katılımcılarla paylaştı.

Kötü imajı silmek lazım
Başbakan Tufan Erhürman konuşmasında, “Biz bu memleketin halkına güveniyoruz. ‘Bu memleketten bir şey olmaz’, ‘Kıbrıslı Türkler bir şey yapamaz’ imajını silmemiz gerektiğini ve sileceğimize inanıyoruz” dedi.
Erhürman, bu hükümet döneminde “Belediyeler Reformu ve Kamu Reformu”nun gerçekleşeceği gibi İstatistik Kurumu Yasası ve Enerji Dairesi Yasası’nın da gerçekleşeceğini belirterek, “Bu memlekette on yıllardır birikmiş olan sorunların üstüne üstüne gideceğiz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Erhürman, “Yaşanan ekonomik krizden bir takım dersler çıkardıklarını, bu dersler doğrultusunda da çeşitli girişimleri yaptıklarını belirterek, Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Muhalefetin “hükümetin düşeceği” söylemleriyle ilgilenmediklerini de söyleyen Erhürman, “Biz memleketin sorunlarının ne olduğunu biliyoruz. Bu sorunların giderilmesi için canla başla mücadele ediyoruz. Bu hükümetin ortakları kendi ilkeler doğrultusunda çalışmaktaki kararlılıklarını sürdürdükleri sürece de devam edecek” diye konuştu.

Daireler ve sağlık ocağı ile ilgili çalışmalar
Başbakan Tufan Erhürman, Lefke Sağlık Ocağı’nın üst katında Tarım Dairesi ve Vergi Dairesi olarak kullanılacak bölümün tadilatı için Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından yapılan keşfin tamamlandığını, tadilat için gereken miktarın belirlendiğini söyledi.
Tadilatın son derece makul bir rakama yapılabileceğinin belirlendiğini ifade eden Başbakan, konuyla ilgili çalışmaların çok hızlı bir şekilde tamamlanma noktasına geldiğini kaydetti.
Lefke Sağlık Ocağı’na fiber optik kablo çekilmesiyle ilgili çalışmaların en geç 26 Nisan tarihinde tamamlanacağını bildiren Erhürman, Lefke Hükümet Konağı’ndaki çökmelerle ilgili keşif raporunun da 24 Nisan tarihinde hazır hale geleceğini belirtti.

“Turizme ara eleman yetiştirilmesi…”
Kendilerinden önceki hükümetler döneminde 1 milyar 700 milyon Dolar dış ticaret açığının, turizm ve yükseköğretimden gelen 1 milyar 700 milyon Dolarlık gelirle kapatıldığı düşüncesiyle hareket edildiğini belirten Başbakan, olması gereken tablonun bu olmadığının tüm kesimler tarafından çok iyi bilindiğini işaret etti.
Turizmdeki gelirlerin istihdam yoluyla KKTC vatandaşlarına aktarılamadığını da ifade eden Erhürman, yapılan çalışmalarda KKTC’nin yüzde 20 genç işsizliği varken, turizmde çalışan KKTC vatandaşı oranının da sadece yüzde 20 olduğunun görüldüğünü dile getirdi.
Başbakan Tufan Erhürman, bu oranların turizm sektörünün KKTC vatandaşı çalıştırmak istemediğinden kaynaklanmadığını, 2018 yılından önceki hükümetler tarafından kurulan sistemin turizm alanına yönelik ara eleman yetiştirmemesinden kaynaklandığını söyledi.

Hükümetin bazı icraatları
Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönemde birçok icraat yaptığını ifade ederek, herhangi bir nota bakmadan aklına gelen ilk icraatları şu şekilde anlattı:
“Kalkanlı Yaşam Evi hayata geçti. Güzelyurt Hastanesi’nin 2’nci etap ihalesine çıkıldı. Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde acil servis kuruldu. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Çocuk Yoğun Bakım Servisi kuruldu. Ülkede ilk kez Adli Tıp kuruldu. Yine ilk kez Türkiye’den gelen sudan da yararlanılarak yerel kaynaklardan narenciye bahçelerine 1 TL’nin altında su verildi”.
Yıllardan bu yana yapılmayan yabancı öğrencilerin kayıtlarının hükümetleri döneminde yapılarak 20 milyon TL’nin Sağlık Fonu’na aktarıldığını ifade eden Erhürman, yine hükümetleri döneminde elektrikte çoklu tarifenin hayata geçtiğini dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473