banner564

Halkın sorunları çözülmeli

Capital Group yeni hükümetin mazeret üretmek yerine icraat yapmasını istedi

Halkın sorunları çözülmeli
banner598

  Capital Group Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun, ülke sorunlarının çözümü için yeni hükümetin  ‘mazeret üretmek yerine’ icraat yapmasını istedi. Arhun; müşavir sorununa dikkat çekerek, var olan müşavirlerden faydalanılmasını ve görevden alınanların hizmet vermek için çağırarak bu kişilerden maksimum düzeyde faydalanılmasını önerdi.

  Gelmiş geçmiş hükümetlerin yapmış oldukları birçok hatadan dolayı siyasilere karşı toplumun güven ve inancının kalmadığını belirten Tekin Arhun, UBP-HP hükümetinin bu güveni yeniden tesis etme gibi bir sorumluluğunun olduğunu ifade etti. Arhun, toplumun her bir bireyinin kendi seçtiği ve meclise gönderdiği milletvekillerinin makam kavgasını görmek yerine, halkın sorunlarını çözmek için uyum içinde çalışan bir hükümet ve meclis görmek istediğinin altını çizdi. 
   Hükümet görevini devralan bu iki parti içerisinde kabinede yer alsın veya almasın çok değerli milletvekillerinin olduğunu belirten Arhun, kabinede yer alamayan milletvekillerinin artık kırgınlıklarına bir son vermeleri ve halkın beklediği icraatları gerçekleştirmek için birlik ve beraberlik içinde biran önce çalışmaya başlamaları gerektiğini vurguladı. 
   Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersayın bu birlik ve beraberliği sağlayabilecek nitelikte liderler olduğunu belirten Tekin Arhun, bu iki liderin uyum içinde çalışacak bir icraat hükümeti yaratmaları gerektiğinin altını çizdi.   
   Arhun; HP’lilerin 4’lü koalisyon ortaklarından icraat yapacak ortamı bulamadıklarından dolayı şikayet ettiklerini ancak şimdi artık yeni bir ortağın olduğunu ve bu mazeretin ortadan kalktığını vurgularken şöyle dedi:
“Ekonomide, sağlıkta, eğitimde, altyapıda ve ülkeye girişlerde çok ciddi tedbirler alınmalıdır” diyen Tekin Arhun, yeni hükümetin daha fazla zaman kaybetmeden hizmete programlanması, atamaları derhal tamamlayarak icraata başlaması gerektiğini söyledi. Arhun; demokratik rejimin güçlendirildiği, hak ve adalet temelinde,  popülist politikalardan uzak, huzur ve güvenlik içinde, ekonomisi sağlam temellere dayalı, gelir düzeyi yüksek bir toplum yaratılmalıdır.”

Türkiye’den gelecek mali yardımlar

   Anavatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 500 milyon TL’lik yardım sözünün alındığını belirten Arhun,  bu kaynağın en etkili ve ivedi şekilde kullanılması için ciddi planlama yapılması gerektiğinin altını çizdi. Tekin Arhun, Anavatan Türkiye ile ilişkileri en üst düzeyde tutarak, halkın bekleyen sorunlarına ortak akılla çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. 
   KKTC’nin kalkınması için sadece Anavatan Türkiye’den gelecek katkılara bel bağlanmaması gerektiğini de ifade eden Tekin Arhun, “ülke fiziki ve beşeri kaynaklarından maksimum fayda yaratılarak KKTC’nin kendi başına ayakları üzerinde durabilecek yeterliliğe getirilmesi için gereken herşey yapılmalıdır” dedi. 
Tekin Arhun şunları kaydetti:
      “Kişisel ya da partisel çıkarlar değil ülke menfaatları ön planda tutulmalıdır. Vatandaşlarımız da hükümet edenleri kendi kişisel meseleleri için zamanlarını çalmamalı, hayırlı olsun kutlamalarına ve ziyaretlerine son vermelidir. Hükümet edenler de artık TV programlarına koşmamalı, açıklamalarını belli bir rutinde yapmalıdır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473