banner564

Haşere ile etkin mücadele

LTB tüm hanelerin tek tek ilaçlanmakta olduğunu duyurdu

Haşere ile etkin mücadele
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), her yıl düzenli olarak yapılan hane hane hamamböceğine karşı etkin mücadele çalışmasının Nisan ayının gelmesi ile birlikte başladığını duyurdu.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi’nin ilaçlama konusunda eğitim almış deneyimli ekipleri tarafından, 2 Nisan’da başlatılan çalışmalarda, ev içleri, rögarlar ve kanalizasyon hatları ilaçlanıyor.
Açıklamada, Hamitköy bölgesinden başlatılan ve LTB sınırları içerisindeki tüm bölgeler ile haneleri kapsayacak çalışmada, hamam böceği mücadelesi yanında evlerin bahçeleri ve bölge sokaklarında sivrisinek üremesine yol açacak kaynaklar da taranarak gerekli müdahalelerin yapıldığı kaydedildi.
Hamam böceği ile mücadelede jel ile ilaçlama yöntemini kullanan LTB ekipleri, ev sahiplerine sivrisinek ve hamam böceği mücadelesi ile ilgili bilgilendirici broşür vererek mücadele kapsamında yapılması gerekenleri de paylaşıyor.
Açıklamada, evlerinin ilaçlanmasını isteyen yurttaşların, Alo 185 Şikayet Hattı veya 2285221 (dahili 1441-1410-1490) numaralı telefonları arayarak kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.
İlaçlama çalışması ile ilgili açıklama yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, hamam böceği ve sivrisinek mücadelesinde her sene düzenli olarak yapılan uygulamalar sayesinde önemli bir başarı sağlandığını kaydetti.


Emlak vergisi internetten de ödenebiliyor
Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), 2018 yılı taşınmaz mal vergilerinin (emlak vergilerinin) birinci taksiti için son ödeme tarihinin 30 Nisan, ikinci taksiti için son ödeme tarihinin 30 Eylül olduğunu duyurdu.
LTB’den yapılan açıklamada, bahse konu tarihlere kadar alınmayan emlak vergilerine gecikme zammı uygulanacağı uyarısında bulunuldu.
Faturaları tarafına ulaşmayan mükelleflerin LTB Emlak Şubesi’ne müracaat etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.
LTB, yerel yönetimlerde bir ilk olarak emlak vergilerinin www.lefkosabelediyesi.org internet adresinden kredi kartıyla ödenebileceği kaydedilen açıklamada, su faturası, trafik cezası gibi ödemelerin de internetten yapılabileceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474