banner564

Hayat kurtarma öğretiliyor

Sağlık Bakanlığı bünyesinde düzenlenen İlk Yardım Kursları 2010 yılından bu yana düzenleniyor

Hayat kurtarma öğretiliyor
banner598
Sağlık Bakanlığı bünyesinde düzenlenen İlk Yardım Kursları 2010 yılından bu yana her ay düzenli olarak devam ediyor.
Hem kamu personeline hem de özel sektör çalışanlarına ayrım yapmaksızın verilen kurslarda, “Kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, kazazedeye mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalar” hakkında detaylı bilgiler öğretiliyor. 
Dersler, bakanlık bünyesinde 20 yıla yakın süredir görev yapan deneyimli eğitimciler Uzman Filiz Uzun ve Uzman Aynur Özkum İzveren tarafından veriliyor.
Uzmanlar eşliğinde hem teorik hem de uygulamalı olarak 5 gün süreyle, en az 32 saat olarak verilen kursların sonunda yapılan sınavlarda, 70 ve üzeri not alanlar sertifika almaya hak kazanıyor. Bu sertifikaların geçerlilik süresi 2 yıl olup, tazelemek isteyenler için de tekrarlama kursları verilebiliyor. Bugüne kadar 550 kişiyi eğittiklerini ve belge verdiklerini belirten eğitimciler, her ay kesintisiz devam ederek hedeflerinin geniş kitlelere ulaşıp toplumda ilk yardım konusunda bilgili ve bilinçli insanların artması olduğunu da ifade etti. 
Kurs alan birçok öğrencinin kurslarla ilgili ‘akıcı’, ‘öğretici’ ve ‘çok faydalı’ ifadelerini kullanmaları da ilgili çevrelerce memnuniyetle karşılandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473