banner564

Hekimler tepkili

Tıp-İş’in bugünkü eylemi nedeniyle Devlet Hastanelerinde 09.00-12.00 saatleri arasında sağlık hizmeti verilemeyecek

Hekimler tepkili
banner598
 Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), sağlıktaki sorunlara dikkat çekmek üzere bugün 3 saatlik eylem yapacak. Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, eylemle ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) kısa bir açıklama yaptı.
   Usar, eylemin ülke genelindeki tüm hastanelerde, 09.00-12.00 saatleri arasında yapılacağını, acil servisler ve yatılı servisler dışında hastanelerde sağlık hizmeti verilmeyeceğini belirtti.
   Günler öncesinden yazıkları dilekçeyle Lefkoşa Kaymakamlığı’ndan, Meclis önünde eylem ve basın açıklaması yapmak için izin talep ettiklerini söyleyen Usar, kaymakamlığın “Hükümet Meclis önünde eylem yapılmasına izin vermiyor” gerekçesiyle bu talebi reddettiğini söyledi.

“Hekimler göç yasasından çıkarılsın” 

   Tıp-İş, Başkanı Sıla Usar, bugünkü eylemle ilgili açıklama yaparak talepleri sıraladı. Usar yaptığı yazılı açıklamada, “Talebimiz; kaliteli kamu hizmetini her alanda zayıflatan göç yasasından hekimlerin çıkarılması ve bu yasanın uygulanmasına her alanda son verilmesidir” dedi.

Kamu tabipleri yasası
   Usar, hekimlerin mesleklerinin özellikleri göz önünde bulundurularak tüm hekimlerin bir çatıda toplanacağı yeni Kamu Tabipleri Yasası’nın hazırlanıp ivedilikle uygulamaya girmesini de talep etti.
   Usar, bugün sağlıkta yaşanan sorunların, gelen geçen hükümetlerin anayasal yurttaşlık hakkı olan sağlık hizmetlerine karşı yükümlülük ve sorumluluklarını yerine getirmemelerinden kaynaklanmakta olduğunu ileri sürdü.
   Usar, devletin sistematik olarak kaliteli kamusal sağlık hizmetlerini zayıflatmakta, daha az hekimle daha çok hizmet daha düşük maaş baskılarını gün geçtikçe artırmakta olduğunu iddia etti.
   Usar, “2008 Sosyal Güvenlik ve ardından 27/2010 Göç Yasası sonrasında diğer kamu çalışanları gibi hekimlerin de özlük haklarının budandığını” savundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474