banner564

“Özel yatırım desteklenecek”

Bakan Atun, ülkedeki ekonominin büyümesi yönünde gerekli adımların cesaretle atılacağını söyledi

“Özel yatırım  desteklenecek”
banner598
Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, katıldığı bir televizyon programında bakanlık çalışmaları ve ülke ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Atun, KOBİ ve şirketlerin gelişmesi yönünde çalışmaların yapıldığını belirterek, ülkedeki yatırımı artırarak, ekonominin büyümesi yönünde gerekli adımların cesaretle atılacağını söyledi.
Bakanlık olarak hedeflerinin, ülke ekonomisinin gelişmesi yönündeki çalışmaları hükümetin gündemine getirerek ekonomik ilerlemenin sağlanması yönünde irade koymak olduğunu dile getiren Atun, dış ticaretin daha da gelişerek ülkeye katkı sağlaması yönünde çalışmaların da yapıldığını belirtti. 
Avrupa Birliği’nin KOBİ’lere destek verme programı çalışmalarının sorulması üzerine Atun, Avrupa Birliği ile yapılan programın “kapasite artırım programı” olduğunu söyleyerek, KOBİ kavramının tüm dünyada ön plana çıktığını ve işletmelerin artması halinde de ülkedeki ekonomik faaliyetlerin ve bunun üzerinde de para artışı hızının büyük ilerleme sağlayacağını kaydetti.

“Kobilere 828 milyon TL kredi kullandırdık”
Atun, KKTC’de 2010 yılından bugüne kadar KOBİ’lere tam 828 Milyon TL kredi kullandırdıklarını ve 6166 KOBİ’nin bu kredilerden faydalandığını, bu rakamın ülke şartları için çok ciddi bir yatırım olduğunu belirtti.
KKTC’nin ithalata açık bir ülke olduğunu ve birçok konuda da ithalat yapıldığını dile getiren Atun, ayrıca KKTC’nin ihracat yapmaya çalışan bir ülke olmasından dolayı da bu konuda gerekli adımların cesaretle atılması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473