banner564

‘Hepimize geçmiş olsun’

Cumhurbaşkanı Akıncı ve bazı siyasiler füzenin düştüğü bölgede inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı

‘Hepimize geçmiş olsun’
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Taşkent’e düşen ve S200 füze parçası olduğu değerlendirilen cisimlerle ilgili incelemeler sürerken, siyasiler de bölgede temaslarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ve Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, olayla ilgili basına değerlendirmelerde bulundu.
KKTC basını yanında Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan gazeteciler de olay yerindeki gelişmeleri duyurmak için yoğun şekilde görev yaptı.

Akıncı: Barış, huzur ve istikrar istiyoruz
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Taşkent’te meydana gelen patlamanın, barışın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.
Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu sabahın ilk saatlerinde Taşkent’te meydana gelen patlamanın gerçekleştiği olay yerinde sabah 04.00 sıralarında yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Bölgedeki savaşın bizim payımıza düşen kötü nimetlerinden biri ile karşı karşıyayız. Halbuki biz gerek adamızda gerekse bölgemizde, barış, huzur ve istikrar istiyoruz. Bu olay barışın ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Bölgede maalesef her türlü silah ve silahlı araç var. Yerleşim alanına düşmemesi şans. Hepimize geçmiş olsun. Konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren birimlerin daha net tespitler yapmasının ardından ayrıntılı değerlendirmeler yapılabilecek.”


Erhürman: Siyasi aktörlere görev düşüyor
Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Taşkent’teki incelemesinin ardından basına yaptığı açıklamada halka geçmiş olsun dileklerini iletti. Erhürman, “Barış sağlanmadığı sürece hiçbir halk ve yurttaş kendini tam olarak güvende hissetme şansına sahip değil. Bölgede barışın ve istikrarın sağlanması için siyasi aktörlere görev düşüyor” dedi.


Töre: Sıcak savaş olmasın
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, bölgede sıcak savaş olmamasını diledi; “İnşallah bu olay bir savaşın tetikleyicisi değildir ve arkası gelmez” diye konuştu.
Ülkeleri soğukkanlı olmaya davet eden Töre, “Huzura ihtiyacımız var. Şu an güvenlik içinde yaşıyoruz, özgürüz, devletimiz var. 1974’te yaşadığımız acılar hala hatıralarımızda... KKTC, Türkiye ve Türk ordusu güvencemizdir” ifadelerini kullandı.

Saner: Büyük tehlike atlatıldı
UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, bölgede büyük tehlike atlatıldığını söyleyerek olaydan üzüntü duyduğunu ancak parçanın köy dışına düşmesinin ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.
Olayı ucuz atlatılmış bir olay olarak niteleyen Saner, detaylı bilgilerin hükümet yetkililerince araştırmalarla açıklanacağını kaydetti.

Çelebi: Alışılmamış bir durum
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, sabah 01.00’den beri olay yerinde olduğunu, alışılmamış bir durum yaşandığını söyledi.
“Başımıza bu da mı gelecekti? Evet geldi…” diyen Çelebi, parçaların köy dışına düşmesinin sevindirici nokta olduğunu kaydetti.

Yüksel Çelebi, “Bölgede huzur ve barış sağlanması gerek. Barışa dört elle sarılmalıyız” diye konuştu.

Aşandır: Depreme benzer sarsıntı oldu
Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, önceki akşam 00.30 sıralarında önce deprem benzeri bir sarsıntı olduğunu, ardından da patlama sesi duyulduğunu söyledi.
Köy dışında yangın başladığını gördüklerini kaydeden Aşandır, “O saatten beri telefonlarımız susmuyor. İtfaiye ve polis yangına müdahale etti. Kontrol altına alınması 04.00’e kadar sürdü” dedi.
Muhar Aşandır, parçanın düştüğü yerin, en yakın evden 200 metre uzakta olduğunu, bu evde 4 kişinin yaşadığını belirterek, “Biraz daha ilerisinde 8-10 hane var. Çok büyük tehlike atlattık, can kaybı olmaması büyük şans” diye konuştu.

Dikmen’de tespit edilen parça Taşkent’te
Öte yandan Dikmen’de saptanan ve aynı füzenin parçası olduğu değerlendirilen parça, askerlerce Taşkent’te taşındı ve buradaki diğer parçaların yanına yerleştirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474