banner564

Masyaf yerine Taşkent

Rum tarafının tespitlerine göre, S-200 füzesi istikametini şaşırınca kendi kendine infilak etti

Masyaf yerine Taşkent
banner598

Raif DOĞRU
Beşparmak dağlarının eteğindeki Taşkent köyü yakınlarına düşen Rus yapımı S-200 füzesinin esas hedefinin Lazkiye yakınlarındaki kıyı bölgesi Masyaf olduğu iddia edildi. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, son zamanlarda sık sık füze saldırısına uğrayan Masyaf’a yönlendirilen S-200, hedefini şaşırınca kendi kendine infilak etti ve Taşkent yakınlarına düştü.
   S-200 füzelerinin 150 ile 300 kilometre menzilli olduğuna dikkat çeken konuyla ilgili uzman Zenonans Tziarras, Suriye sahili ile Kıbrıs arasındaki mesafenin en fazla 240 kilometre olduğuna dikkat çekti.
   Suriye’nin, önceki akşam gerçekleşen İsrail saldırısına karşı koruma amaçlı S-200 kullandığını vurgulayan Tziarras, hedefini şaşıran füzenin Kıbrıs’a ulaştığını ve kendi kendine infilak ettiğini ifade etti.
   Eylül 2018’de benzeri bir olayın yaşandığını ve hedefini şaşıran S-200 füzesinin, Rus askeri uçağına isabet ederek 15 kişinin ölümüne yol açtığını anımsatan Tziarras, bu olay sonrasında Rusya’nın, Suriye’ye S-300 gönderme kararı aldığını vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473