banner564

Her yerde aranıyor

Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binan müteahhidi Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, Gürcistan’a kaçmaya çalışırken tutuklanırken, İsias Otelin sahibi Ahmet Bozkurt kayıplarda

Her yerde aranıyor
banner598

Deprem sırasında un gibi dökülen, KKTC vatandaşı 35 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otelin sahibi Ahmet Bozkurt ve diğer yetkililerin hala bulunamadığı öğrenildi. 
Bölgede yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olan Yavuz Karakyuş ve Sevilay Karakuş, Gürcistan’a kaçmaya çalışırken İstanbul Havaalanı’nda tutuklandı.  
Şimdiye kadar 123 kişinin ölümüne neden olan 6 binanın müteahhitliğini yapan Şükrü İşitmen de yakalandı.
Bölgeyi ziyaret eden ve çok sayıda kişiden bilgi alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca Diyalog’a yaptığı açıklamada, İsias Otel yetkililerinin aranmakta olduğunu söyledi. Karaca “Burası önce apartman olarak inşa edilmiş, vize alamamış, sonrasında otele dönüştürülmüş. Enkaz alanından alınan numunelerin kontrolü sonrasında her şeyin ortaya çıkacağını düşünüyoruz ve sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz" dedi.

İsias Otel gerçeği
Adıyaman’daki depremde ilk sarsıntıda yıkılarak KKTC kafilesinden 35, Türkiye Rehberler Birliği üyesi 27 kişiye mezar olan İsias Otel’le ilgili olarak soruşturma sürerken, çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
En büyük hissedar Ahmet Bozkurt’un öncülüğünde, Efe Bozkurt, Ulviye Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Bilge Açık ve Seda Zeren ortaklığında 2021 yılında faaliyete geçirilen otelin daha önce apartman olduğu belirtildi. 
İki apartmanın birleştirildiği, kolonların kesildiği ifade edilirken, otelin sahibi ve hissedarlarının kayıp olduğu öğrenildi.

Mührü kim açtı?
Ayrıca otelin yapı denetiminden geçemediği için mühürlendiği ancak bir süre sonra tekrar faaliyete geçtiği ortaya çıktı.
Türkiye’de depremden etkilenen illerde yıkılan binalardan dolayı birçok müteahhit tutuklanırken, Ahmet Bozkurt ve ortaklarının sırra kadem bastığı belirtildi.
Bozkurt hakkında yakalama emri çıkarıldığı da ifade edilirken,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, İsias Otel yetkililerinin aranmakta olduğunu söyledi. 
Karaca “Burası önce apartman olarak inşa edilmiş, vize alamamış, sonrasında otele dönüştürülmüş. Enkaz alanından alınan numunelerin kontrolü sonrasında her şeyin ortaya çıkacağını düşünüyoruz ve sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Soruşturma sürüyor
Bu arada İsias Otel ile ilgili olarak soruşturma devam ediyor.
Adli kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, otelin tüm sorumluları hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikat titizlikle yürütülüyor.
Bu çerçevede soruşturmanın takibi için savcı görevlendirildiği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2023, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Yerel bir gazetede Sn.Koral Bozkurt isimli inşaat şirketi sahibi DAÜ rektörünü bu inşaata ekip göndermeyerek numune aldırmadığı ve istifa etmelidir diyor.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Bu olayda ciğerimiz yandı. Tek tek şehitlerimin ailelerini tanıyorum. Komşularım, tanıdıklarım, aile dostlarımdır.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Deprem TC de oldu. Başka bir ilkede. Burası KKTC ve burada yasalarımıza göre ne ceza davası ne de hukuk davası açılamaz.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Gerek ceza davası ve gerekse hukuk davası TC de açılabilir. Ceza davası TC savcıları ve mahkemeleri ile sürecektir.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Hukuk davaları TCde TC barosuna kayıtlı hukukçular tarafından açılabilir. Her vefat eden için tereke memuru atanacak. Bu tereke memuru arzu ederse tazminat davası açacaktır.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

Bu tereke memurları ceza davasında müdahil avukat görevlendirebilir. TC yasalarında öyledir. Hukuk davaları yani tazminat davaları kişiseldir. Tereke memuru en güvendiği ve anlaştığı avukatı görevlendirir.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

TCde ilgili avukat kendi gayret ve marifeti ile bu davayı sürdürür. Her kişinin özel hal ve statüsüne göre tazminat talep etme hakkı vardır.

Magusalı
Magusalı - 1 yıl Önce

İlgili hotelin durumu, yerel kuruluşların ihmalleri bu davalara konabilir, halen netleşmiş değildir. Kim yaptı, kim izin verdi, kim denetlemedi tahkikat sonucu çıkacaktır.


SIRADAKİ HABER

banner608

banner473