banner564

Gönüllüler işbaşında

Atatürk Spor Salonu'nda toplanan battaniye, hijyen malzemesi ve çocuk gıdası gibi malzemeler depremzedelere gönderiliyor

Gönüllüler işbaşında
banner598

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen iki depremin yol açtığı büyük felaketin yaralarının sarılması için KKTC'de de kampanyalar devam ediyor. 
Gönüllülerin bağışladığı kıyafet, su, battaniye, ısınma aletleri, kuru yiyecek, bebek bezleri ve bebek mamaları gibi birçok ihtiyaç malzemesi, Atatürk Spor Salonu’nda toplandıktan sonra Türkiye’de yaşayan depremzedelere gönderiliyor.
Öte yandan deprem bölgelerinden adaya gelen depremzedelere de yardım ediliyor. Atatürk Spor Salonu'na muhaceret belgesini götürüp sorumlulara gösteren depremzedelere ihtiyaçları doğrultusunda yardım yapılıyor.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, dernek olarak günlerdir bütün ekipleriyle birlikte Atatürk Spor Salonu’nda çalışmaya devam ettiklerini söyledi.
Gelen bağışların tasnif edilerek Türkiye’ye gidecek tırlara doldurulduğunu dile getiren Kocaismail, son üç gündür öngöremedikleri başka bir olayın olduğunu belirterek, “Depremzede kardeşlerimiz, evlatlarımız buraya gelmektedir. Kaldıkları evlerde ek olarak ihtiyaç olan şeyler sağlamaya çalışılıyor. Ülkeye gelenlere de bir kampanya düşünelim.” dedi.
Kocaismail, kendilerinin sadece gönüllü olarak bu çalışmalara katıldıklarını dile getirerek, battaniye, yorgan, her beden kıyafet ve ayakkabıya çok ihtiyaç olacağını söyledi.

Yardım yağıyor

Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü de, yardımların devam ettiğini dile getirerek, battaniye ve çadır ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydetti.
Ek olarak iç çamaşırı, tıbbi yardım, temizlik için hijyen maddelerine ihtiyacın olduğunu dile getiren Sütçü, Cumartesi günü itibarıyla 74 tır yardımın gönderildiğini belirtti.

Spor Dairesi Lefkoşa bölgesi tesisler sorumlusu Turgut Karamanoğlu ise insanların çok duyarlı olduğuna dikkat çekerek, Atatürk Spor Salonu'na yardım yağdığını kaydetti.

Yardıma ihtiyaç duyanların da salona gelmeye başladığını bildiren Karamanoğlu, yardımdan yararlanmak isteyenlerin muhaceret belgesiyle gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Muhaceret belgesiyle gelmeyen hiç kimseye yardım yapamayacaklarını vurgulayan Karamanoğlu, ellerinden geldiği kadar buradan Türkiye’ye Türkiye’den de buraya gelen herkese yardım etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2023, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474