banner564

Hızal: Hükümet sınıfta kaldı

Hızal: Hükümet sınıfta kaldı
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal, pandemi sürecinin başlamasının üzerinden aylar geçmesine rağmen ülkede pandemi hastanesine öncelik verilmediğini savunarak  “Pandemi hastanesi çoktan bitirilmeliydi, hükümet bu konuda sınıfta kaldı” dedi.

Hızal açıklamasında, hükümeti, pandemi hastanesi konusunda birçok karar değiştirmek ve verdiği sözleri tutmamakla suçladı.
“Sağlık Bakanı’nın son olarak ihalenin 25 Haziran’da tamamlanarak 60 gün içinde bitirileceği sözü verdiğini” savunan Hızal, “Açılımların başladığı, üstelik yurtdışından gelişlerin başlamasının planlandığı bir dönemde pandemi hastanesi çoktan bitmiş olmalıydı, bu konuda çok geç kalındı” dedi.
Sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ve halkın sorumluluğu sayesinde kazanılan zamanın, sağlık altyapısının güçlendirilmesi açısından hükümet tarafından iyi değerlendirilmediğini kaydeden Hızal, gerek pandemi hastanesinin olmayışı, gerekse de yeterli altyapının olmaması nedeniyle şu an için ikinci dalgaya hazır olunmadığını belirtti.
Toplumun çok büyük çoğunluğunun fedakarlık yaprak önlemlere uyduğunu ancak hükümetin sağlık altyapısını güçlendirmeyerek bu fedakarlığa karşılık veremediğini öne süren  Hızal, “İşini, aşını kaybeden, kaybetme tehlikesi yaşayan, birçok mağduriyet yaşayan insanlarımıza karşılık bu olmamalıydı. Bu şekilde ikinci dalgaya hazır değiliz, hükümetin ödevini yapmamasının faturası çok daha ağır olabilir” ifadelerini kullandı.

“Vizeli proje var mı?”
Halil Hızal, pandemi hastanesi konusunda çeşitli iddiaların da olduğuna dikkat çekerek, “KTMMOB'ye bağlı vize bürolarından izinli proje var mı? Müellifleri kimlerdir, hangi koşullarla seçildiler? Projenin mimarı, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi kimdir, bilişim sistemlerini kim hazırladı? Hastanenin yapılacağı yer imar planı ve ülkesel fiziki plana uyuyor mu? Şehir Planlama Dairesi ve diğer uzmanların görüşü var mı? sorularına yanıt verilmesini istedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandas
Vatandas - 4 yıl Önce

Secime kadar "yapilacak , kurulacak" secimden sonra da " onun yuzunden olmadi , bunun yuzunden olmadi". Bunlari artik bilmeyen kalmadi.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473