banner564

Geri adım yok

Gece, Kar-İş’in eyleminin, hükümetin sektörle ilgili net bir karar üretene kadar süreceğini söyledi

Geri adım yok
banner598

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’nin (Kar-İş) Lefkoşa’da pazartesi günü başlattığı araçlı eylem devam ediyor.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Kar-İş Basın Sözcüsü Zekai Gece, eylemin, hükümetin sektörle ilgili net bir karar üretene kadar süreceğini söyledi.
Toplu taşımacılık sektörünün pandemi sürecinde en fazla yara alan ve etkilenen sektörlerin başında geldiğine işaret eden Gece, hükümetin bunu göz önünde bulundurarak bu sektöre belirli imtiyazlar sağlayabileceğine inandıklarını kaydetti.
Gece, hükümetle görüşmelerin sürdüğünü, bazı konularda ilerleme sağladıklarını ancak net bir gelişme ve ilerleme olmadığını ifade ederek, Kar-İş olarak demokratik haklarını kullanarak bir eylem yaptıklarını, kimseyi rahatsız etmek istemediklerini ancak toplu taşımacılık sektörünün de bu süreci zarar görmeden atlatması için sorunu çözmek istediklerini belirtti.
Pandemi süreci sonrası toplu taşımacılık sektörü net kararlar alınarak açılmış olsaydı bugün bu sorunun belki de yaşanmamış olacağını da ifade eden Gece, sektörün yüzde 70’inin; yabancı işçi, öğrenci ve turist olmadığından çalışacak durumda olmadığını, geriye kalanların ise müşteri bulmakta zorlandığını anlattı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat
Murat - 4 yıl Önce

Biz varız ve arabası olmayan insanlar da var grev yüzünden taksi ile gidip geliyoruz 250 TL
Bir an önce servisler başlaması lazım yoksa taksiye vermekten batacaz

Muhammed
Muhammed - 4 yıl Önce

İnşAllah devlet bir az desat verer da başlicak

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473