banner564

Hükümet başka önlemlere zorlanıyor

Ercan, Gazimağusa ve Girne limanlarının yanı sıra kara sınır kapılarında dün gümrük işlemi yapılmadı

Hükümet başka önlemlere zorlanıyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gümrük memurlarının ek mesai ücretlerinde kesinti yapılmasına karşı çıkarak başlattıkları eylem nedeniyle dün Gazimağusa ve Girne Limanı’nın yanı sıra Ercan Havaalanı ile kara sınır kapılarında gümrük işlemi yapılmadı.
   KKTC’ye gelmesi beklenen bazı yük gemileri eylem nedeniyle Mersin’den çıkış yapmazken, önceki gün mesai saatleri içinde adaya gelen yük kamyonları ise beklemeye alındı.
   Gümrük memurlarının bugün saat 14.00’e kadar yapacağı işlemlerle sorunun çözülemeyeceğini belirten iş çevreleri “Hükümetin bu soruna çözüm getirmemesi halinde ithalat ve ihracat büyük darbe yiyeceği gibi, devletin gelirleri dibe vuracak” uyarısında bulundu.
   Hükümetin, ek mesai konusunda vardiya sistemini tam olarak uygulamasını isteyen iş çevreleri, personel eksikliği bulunması halinde, kara sınır kapılarında daha az personel görevlendirilmesini ve diğer kamu kuruluşlarından eleman takviyesi yapılmasını öneriyor.
   Diyalog’a konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen büyük bir şirket yöneticisi “Hükümet yetkilileri ikide bir herkese elini taşın altına koyma çağrısı yapacağına, öncelikle kendi görevini yapmalı ve olağanüstü koşullardan geçtiğimiz bu dönemde limanları çalıştırmalıdır” dedi.

Reformları bekleyecek zaman yoktur   

   Gelmiş, geçmiş hükümetlerin kamuda reform yapmadıklarını ve ülkenin bugün kaosa sürüklendiğini belirten bir başka yönetici ise şunları söyledi:
   “Seçim zamanı bizlere reformdan söz edenler, seçim sonrasında iktidara geldikleri zaman sendikalarla flört etmeye başlıyor ve söylediklerini yapmıyorlar. Gelinen noktada reformları beklemeye tahammül yoktur. Hükümet bir an önce ek mesai sorununu ortadan kaldırmak için gümrüklere personel takviyesi yapmalıdır. O zaman bu mesele kökünden çözülmüş olur.” 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473