banner564

Tek başına kurtuluş olamaz

Emekli Polisler Derneği Başkanı Çırakoğlu “Yangını el birliği ile söndürme’ çağrısı yaptı ve bireysel eylemleri eleştirdi

Tek başına kurtuluş olamaz
banner598

   Emekli Polisler Derneği Genel Başkanı Nurettin Çırakoğlu, sendikal eylemlere atıfta bulunularak ‘tek başına kurtuluş olamayacağı, parça parça çözüm talepleriyle yangının sönmek bir yana daha da alevleneceği ’ uyarısında bulundu.

   Nurettin Çırakoğlu, Türk Lirasının aşırı değer kaybı ile başlayan krizin giderek tüm kesimleri olumsuz etkilemeye başladığına, krize karşı alınacak önlemler de hükümetlerin ve sivil toplumun yetersiz kaldığına işaret ederek gelinen noktada yangının toplumsal birliktelikle çözülebileceğine vurgu yaptı.
   Çırakoğlu,  el birliği ve dayanışma ile kısmen de olsa yangının söndürülebileceği gerçeği ortada iken bazı kesimlerin bunu görmeyerek ‘ ben nasıl kurtulurum’ hevesi ile hareket ettiğini savundu.
Çırakoğlu, geçmiş yıllarda kişilere veya zümrelere göre çıkarılan yasalarla çalışanların kamplaştırıldığını, kimilerinin ek mesai yaparken kimlerinin yapamadığını, sendikalı olup da grev yapabilenlerin olmayanlara göre daha fazla haklar elde edebildiğini anımsattı.  
   Çırakoğlu yaşanan krizden çıkış olarak şu öneride bulundu:
“Gelinen aşamada mevcut hükümetin öncülüğünde tüm siyasi partiler, sendikalar ve ilgili sivil toplum örgütlerinin eşit ve adil kararlar alarak derhal yürürlüğe koyması ve bu kararların takibinin acımasız olarak uygulanması gerekiyor. Aksi takdirde grevlerle, iş yavaşlatmalarıyla veya sokaklara dökülmekle bu yangın söndürülemez. ” 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473