banner564

Hükümet düğmeye basıyor 

Merkez Bankası Başkanı ile görüşen Erhürman, ekonomik tedbirler için kanun hükmünde kararname çıkarılacağını, vatandaşın alım gücünün korunacağını belirtti

Hükümet düğmeye basıyor 
banner598

 Tuğçe Ü. AYDIN- Doğuş Ö. ÇİFTÇİOĞLU 

Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin ekonomi konusunda bir takım çalışmalar yaptığını, birinci hedeflerinin vatandaşın alım gücünü korumak olduğunu kaydetti. 
Yapılan çalışmanın “acı reçete” değil, ekonomideki toplam talebin daralmasını ve vatandaşın alım gücünün aşağı inmesini önlemeyi hedefleyen bir çalışma olduğunu söyleyen Başbakan Erhürman, çalışmanın ilk aşamada ekonominin ayakta tutulmasını hedeflediğini, bunun kamu maliyesi odaklı bir çalışma olmadığını belirtti. 
Başbakan Tufan Erhürman, Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay ile dün düzenlediği basın toplantısında, son ekonomik gelişmeleri değerlendirerek, hükümetin atacağı adımlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. 
Başbakan Erhürman, Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybının ciddi bir gündem oluşturduğuna işaret ederek, konunun bir süredir hükümetin gündeminde olduğunu ve bu konuda bir takım çalışmaları bulunduğunu söyledi. 

Meclis olağanüstü toplantıya çağrılacak 
Ortaya çıkabilecek değişiklikler konusunda alınabilecek önlemlerin bir süredir Bakanlar Kurulu tarafından sık sık ele alındığını, çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Başbakan Erhürman, meclisin olağanüstü toplantıya çağrılarak, yaklaşık 15 gündür yürüttükleri çalışmaların netleşeceğini kaydetti. 
Bir süredir yaptıkları çalışmaları, kanun hükmünde kararname enstrümanını kullanarak yürürlüğe koyacaklarına dikkat çeken Başbakan Erhürman, çalışmaların ekonomideki toplam talebi düşürmemeye, tüketicinin alım gücünü korumaya ve piyasaların daralmasını önlemeye yönelik olduğunu vurguladı. 
Bu tedbirlerle ilgili çeşitli bakanlıklarda, çeşitli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Başbakan Erhürman, bugün yapılacak toplantıda bunlara son halinin verileceğini ve Cumhuriyet Meclisi’nde görüşüleceğini belirtti. 

Türkiye ile görüşme
Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile yapılacak görüşme konusunda sorulan bir soru üzerine, Cuma günü TC Başkan Yardımcısıyla bir görüşme yaptığını kaydeden Erhürman, bu hafta içinde bir randevu verilmesi konusunda değerlendirmeler yapıldığını anlattı.
Türkiye’nin de sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret eden Erürman, yapılacak görüşmenin sağlıklı ve yeterli zaman ayrılarak gerçekleşmesi için bu olağanüstü koşulların geçmesi gerektiğine işaret etti.
Erhürman, yapılacak düzenlemelerin çerçevesinin TC yetkilileri ile görüşülerek çizildiğini de sözlerine ekledi. 

Meclis olağanüstü toplanıyor
Bakanlar Kurulu, ekonomideki son gelişmeler ve alınacak tedbirlerle ilgili Cumhuriyet Meclisi’ni olağanüstü toplanmaya çağırdı. 
Cumhuriyet Meclisi’nin olağanüstü toplantısı bugün olacak. Toplantının saat 10.00’da başlaması bekleniyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473