banner564

“Hükümet duvara vurdu”

Mehmet Kale Kişi’nin başkan seçildiği CTP Girne Kongresi’nde konuşan Talat, UBP-DP koalisyonunun icraatlarını eleştirdi

“Hükümet duvara vurdu”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Girne İlçesi 12-13 Kasım’da yapılacak olan 26. Olağan Kurultayı öncesinde başlattığı ilçe kongrelerine önceki gün akşam Girne ile devam edildi.
CTP açıklamasına göre, yeni tüzük gereği delegenin değil üyelerin oy kullandığı 32. Girne Olağan Kongresi’nde Mehmet Kale Kişi ve Hüseyin Gürşan başkanlık için yarıştı. 
Oyların çoğunluğunu alan Kişi başkanlığa getirildi. Yönetim ve disiplin kurullarının da belirlendiği kongrede dijital ortamda oy kullanıldı. Kongre, İlçe Sekreteri Mehmet Kale Kişi’nin yaptığı açılış konuşması ile başladı. Demokrasi şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından faaliyet raporu ve mali rapor okunarak aklandı. Kongreye Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhüman, MYK üyeleri ve milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı. 
Kongrede konuşan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, partiyi önemli görevlerin beklediğini vurguladı. 
İlçe kongrelerinin önümüzdeki dönem için önemli hazırlıklar olduğunu, partinin yeniden toparlanması ve yeni bir hareket hattının çizilmesinin de bu adımlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Talat, CTP’nin önümüzdeki dönemde yapacağı çok önemli görevleri olduğunu kaydetti. 
“Doğru dürüst hiçbir siyaseti olmayan hükümetin attığı her adımın mahkeme duvarına vurduğunu ya da halkın öfkesine teslim olmak zorunda kaldığını” belirten Talat, halkı dinlemeden, bilime bakmadan, toplumun gerçeklerini kavramadan hareket edilmesinin ülkeyi kaosa soktuğunu savundu.

Kişi: CTP halkın umududur
İlçe başkanlık yarışını kazanan Mehmet Kale Kişi ise görev süresince yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla yapacaklarından bahsetti. 
Örgütün seçimlerde yaşanan yenilgiler nedeniyle moralsiz olduğunu, UBP-DP hükümeti döneminde bu durumun daha da arttığını kaydeden Kişi, “Unutulmamalıdır ki CTP halkın umududur ve sorumluluğumuz çok büyüktür” dedi.

Yönetim ve disiplin kurulu belirlendi
Seçimsiz oluşturulan CTP Girne İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler şöyle: “Fazilet Özdenefe, Remzi Çeken, Birol Karaman, Huri Akansoy, Ongun Talat, Ersan Kazın, Mustafa Ergüven, Meyil Adakul, Abdullah Ekinci, Akın Ataker…”Disiplin Kurulu’nda ise Cevat Adakul, Evrim Eminağa, Emre Efendi, Dünce Önal, Burçin Cantaş görev aldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473