banner564

İddialı çıkış

Başbakan Yorgancıoğlu, finansman bulmaları durumunda tüm bet ofisleri kapatabileceklerini söyledi

İddialı çıkış
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.45’te Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel başkanlığında toplandı.
Toplantıda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemi yapıldı.
Bu bölümde eski Meclis Başkanlarından milletvekili ve büyükelçilerden Oğuz Ramadan Korhan için bugün Meclis’te saat 11.00’de devlet töreni düzenleneceği milletvekillerinin bilgisine getirildi.
İçişleri Bakanlığı’nın Konut Edindirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ivediliği istemi ele alındı.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu dün Meclis’te yaptığı konuşmada, bet ofislerinin yarattığı koşullardan kendilerinin de rahatsız olduklarını söyledi.
Başbakan Yorgancıoğlu, bet ofislerinin hepsinin ortadan kaldırılması için finansman desteği arandığını söyledi. 
Meclis’in dünkü toplantısında Ulusal Birlik Parti Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu, “Sağlık ve turizm”, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ “ülkedeki turizm”, TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de “hükümetin icraatları” konusunda güncel konuşma yaptı.
 
Serdaroğlu: Çevreyi insanlar bozuyor…
İlk güncel konuşmayı Ulusal Birlik Parti Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu, “Sağlık ve turizm” konusunda yaptı.
Serdaroğlu, çevre kirliliğinin sebeplerine değinerek, çevreyi insanların bozduğunu söyledi. 
Çevrenin temiz olmasının turizmi de etkilediğini belirten Serdaroğlu, insanların çevreden memnun olmadığını ifade etti. 
Hükümeti taş ocakları konusunda eleştiren Serdaroğlu, su ve toprak kirliliğine değindi. Rum tarafının bu konuda araştırma çalışmaları olduğunu, bizde de bu tür bir çalışma olup olmadığını sordu. 
Serdaroğlu, Bakanlar Kurulu’nun bir karar alarak, kömür kullanımını serbest bıraktığını belirterek, alınan kararı eleştirdi. 
Bet ofisleri konusuna da değinen Serdaroğlu, bu konuya bir çözüm bulunmasını istedi. 

Gürçağ: Ev turizmi hayata geçmeli
UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ “ülkedeki turizm” konusunda söz aldı. 
Gürçağ ülkedeki turizm olanaklarının geliştirilmesi için alınması gereken önlemlere değinerek, lüks otellerin yanı sıra ülkede ev turizminin arttırılması gerektiğini söyledi. 
Gürçağ, ev turizminin yaşama geçmesi ile hem yeni ekmek kapılarının açılacağını hem de yeni bir trend yaratılacağını anlattı.
Gürçağ, ev turizmi konusunda Başbakan Yardımcısı’nın çalışması olup olmadığını sordu.

Denktaş: Çalışma var 
Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da, ev turizmi konusunda çalışmalar yapıldığını belirterek, devletin himayesinde açılması konusundaki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 

Angolemli: Seçim yasakları delindi…
Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de “hükümetin icraatları” konusunda söz aldı. 
Seçim yasakları konusuna değinen Angolemli, “taşeron” adı altında seçim yasaklarının delindiğini ileri sürdü. 
Taşeron konusunu meclisin ele alıp değerlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Angolemli, taşeron işçi adı altında işe alınıp çalıştırıldığı görüşünü dile getirdi. 
Teşvikler konusuna da değinen Angolemli, teşvikler yapılırken sendikalaşmanın da gündeme getirilmesi gerektiğini kaydetti. 

“Göç yasasının” meclisten geçirildiğini, aynı işi yapanların farklı maaş aldığını bunun “yüz kızartıcı” olduğunu söyleyen Angolemli, bu insanların her gün sokaklarda olduğunu, bu konuda da haklı olduklarını vurguladı. 
Angolemli, bu insanların haklarını “söke söke” alacaklarını söyledi. 

Ev kadınları emekli olabilir…
Ev kadınlarının isterlerse sigorta primlerini yatırıp, sigortalardan emekli olabileceğini anımsatan Angolemli, bunlara prim yardımı yapılması gerektiğini belirtti. 
Tarım kesiminde çalışmaların sigorta primlerinde birşeyler yaratmak gerektiğine dikkat çeken Angolemli, o insanların da sigortalı olmasının gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. 
Bu konularda Çalışma Bakanlığı’ndan adım atmasını beklediklerini ifade eden Angolemli, hükümeti “göç yasasını” kaldırmadığı için eleştirdi. 
Hükümet sözlerini tutmadığı için bugünkü eylemlerin yapıldığını savunan Angolemli, devlet daha az maaş verse de gençlerin iş güvencesi için devletten iş istediklerini sözlerine ekledi. 

Bir sonraki birleşim 2 Nisan’da
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu “Yabancıların Çalışma İzinleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı” oy birliğiyle kabul etti. 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısı tamamlandı. Bir sonraki birleşim 2 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474