banner564

İleri işleme gidiliyor 

Baybars, dere yataklarına ve havzalarına yapılan ihlallerin tespit edildiğini söyledi

İleri işleme gidiliyor 
banner598

İçişleri Bakanı Ayşegül Kadri Baybars, Girne’den başlayarak bir çalışma yapıldığını ve  dere yataklarına ve havzalarına yapılan ihlallerin tespit edildiğini söyledi. Baybars bu ihlallerle ilgili ileri işleme gidilmeye başlandığını dile getirdi.
Meclis Genel Kurulu toplantısında sel felaketi ve sonrasından yaşanan mağduriyetlerin giderilmesiyle Vakıflar İdaresi’ndeki gelişmeler ele alındı.
Güncel konuşmaların yapıldığı toplantıda söz alan UBP Milletvekili Menteş Gündüz, “Sel Felaketi” hakkında konuştu.
Yakın zamanda yaşanan sel felaketinde hem can hem de maddi kaybın yaşandığına işaret eden Gündüz, özellikle Yedidalga’da yaşanan sel felaketinde zarar gören üreticilerin zor duruma düştüğünü belirtti. Gündüz, hasar tespit çalışmalarıyla ilgili gerekli ödemelerin yapılmasını da istedi.
Menteş Gündüz, Ciklos’ta meydana gelen sel felaketiyle ilgili oluşturulan komitenin ilk toplantısını bugün gerçekleştireceğini kaydetti.
Gündüz, Ciklos’ta açılan derenin olası bir yağışta Girne’yi su basmasına neden olacağını savunarak, Afet Koordinasyon Kurulu’nun krizi yönetemediğini de söyledi.

Baybars önlemleri anlattı
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars,  eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, konuya verdiği önemden dolayı Gündüz’e teşekkür etti ve yapılan çalışmaları özetledi.
Yedidalga’da yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucuna göre zararın yüzde 99’unun tarımsal boyutta olduğunun ortaya çıktığını anlatan Baybars, Lapta, Alsancak, Dikmen ve Girne’de yaşananlar için Afet Koordine Merkezi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.
Lapta, Alsancak, Dikmen ve Girne’de selden zarar gören kişilerin maddi kayıplarının hemen hepsinin karşılandığını anlatan Baybars, Lapta ve Dikmen’de yol ve istinad duvarı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

İleri işleme gidiliyor 
Öte yandan derelere yapılan ihlaller konusunda Girne’den başlayarak bir çalışma yapıldığını anlatan Baybars, dere yataklarına ve havzalarına yapılan ihlallerin tespit edildiğini söyledi. Baybars bu ihlallerle ilgili ileri işleme gidilmeye başlandığını dile getirdi.
Temizlik çalışmalarının da sürdüğünü dile getiren Baybars, Ciklos’ta biriken su için gölet çalışmasının sürdüğünü söyledi. Baybars, bu gölet çalışmasının başka bölgelerde de devam ettiğini dile getirdi.

Şahali: Tazminat yükü ağır 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali afetlere ilişkin tazminat yükünün ağır olduğunu ancak devletin bunu karşılamak durumunda olduğunu anlattı.
Devletin aciliyet gerektiren konulara istenen hızla müdahale edemediğini söyleyen Şahali, Kamu İhale Yasası’nda bu bağlamda gerekli değişikliklerin yapılması gerektiğini aktardı.
Genel Tarım Sigortası fonu güvencesine sahip alanlara ödemelerin yapıldığını ancak bu kapsamda olmayanlar bulunduğunu dile getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473