banner564

Yaralar sarılmıyor

Dikmen’de sel felaketinden etkilenen, evleri zarar gören birçok kişi yardım bekliyor

Yaralar sarılmıyor
banner598

Ömer KADİROĞLU
Ülkemizde vahim zararlarla sonuçlanan sel baskınlarının üzerinden bir ayı aşkın süre geçti.
Geçen bu süre zarfında ise sel baskınlarında zarar gören bazı vatandaşların yaraları sarılmadı. 
Dikmen’de sakin Emine Dağda isimli vatandaş en çok zarar gören mağdurlardan birisi olduğunu söyledi. Diyalog’a konuşan Dağda, birçok kapı çaldığını ancak kendisine yardım eli uzatılmadığını dile getirdi.
Dağda, Girne Kaymakamı ile görüştüğünü ancak “Bir şey yapamayız” cevabını aldığını iddia etti. 
Girne Kaymakamı Sinan Güneş ise söz konusu kişinin kendisi ile görüşmediğini ancak Kaymakamlığa yapmış olduğu müracaat sonrasında Vakıflar İdaresi’ne yönlendirildiğini söyledi.

Dağda: Yardım eden yok
Diyalog’a konuşan Emine Dağda şunları aktardı: Yaşanan sel baskınlarının üzerinden yaklaşık iki ay geçti. Dikmen Belediyesi gelerek çatılarımızda çalışmalar yaptı. Evimdeki elektrik sisteminde arızalar meydana geldi. Evimin tüm duvarları rutubet nedeniyle çok kötü duruma geldi. Kaymakamlık ile görüştüm. İlk seferinde yardımcı olacaklarını söylediler. Daha sonra gittiğimde ise yardımcı olamayacaklarını belirttiler.
Kaymakamlıkta yaşadığım sorunu Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile görüştüğümde ise beni Vakıflar İdaresi’ne yönlendirdi. Vakıflar İdaresi’nden henüz bir cevap gelmedi.
Ancak bir kilo kıyma getirip ‘gel fotoğraf çekelim’ diyorlar. Benim kıymaya ya da yiyeceğe ihtiyacım yok. 
Doğal afetten dolayı kardeşimin evi de yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Şimdi bir çocuğum ve kardeşimle kalıyorum. Rutubet kokusundan evde nefes alamıyoruz. Sel baskınları sonucu zarar gören evlerimizin ne zaman zararının giderileceğini merak ediyoruz. Perişan durumdayız ve hızlıca bir çalışma bekliyoruz.

Sinan Güneş: Bu iddia bizleri üzdü
Girne Kaymakamı Sinan Güneş ise şunları söyledi: Söz konusu kişinin başvurusunu aldık. Bölgede incelemelerde bulunduk ve gerekli raporları hazırlayıp ilgili merciye gönderdik.
Sel mağduru vatandaşın ikinci kez Kaymakamlığa geldi. Bunun üzerine Dikmen Belediye Başkanı ile görüştük. Konunun Vakıflar İdaresi’nde olduğunu, Emine Dağda’nın oraya yönlendirildiğini öğrendik.
Sel mağduru vatandaşın Kaymakamlıktan ‘yardımcı olamayacağız cevabını aldım’ demesi bizi üzmüştür. Biz mağdurlar elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473