banner564

Cezalar ağırlaştı

3 ayrı yerden hırsızlık yapan Suriyeli Ömer’e 4, Hüseyin’e de 2.5 yıl hapislik verildi

Cezalar ağırlaştı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta hırsızlık yaptıkları için tutuklanıp yargılandıktan sonra, cezaları bitince ülkeden ihraç edilen ancak yasa dışı yollardan geri gelip suç işlemeye devam eden Omar Chaddad ve Hussein Muahmad hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hırsızlık suçlarınan birçok sabıkası olan Omar Chaddad’a 4 yıl, diğer sanığa nazaran daha az suç işleyen Hussein Muahmad ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 
Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada hırsızlık ve bağlantılı suçların son 10 yılda mahkemelerin gündeminde 8 kez ikinci sırada yer aldığı belirtildi.
Sanıklar hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Sağer, sanıklar Lefkoşa’da iki, Girne’de bir işyerinden hırsızlık yaptıklarını belirtti.

Planlı hareket ettiler
Sanıkların kısa sürede planlı hareket edip, üç ayrı işyerinden hırsızlık yaptığını belirten Sağer, Yeniceköy’de bir kişiye ait iki binaya girip, 6 bin 200 TL hasar yaptıklarını ve iki kontak anahtarı ile izinsiz olarak aracını aldıkları belirtti. 
Sağer, sanıkların Lefkoşa’da Çağdaş Restoran’a 890 TL hasar yapıp, girerek, 600 TL nakit para, 14 çek yaprağı ve 100 TL değerinde motor anahtarı çaldıklarını söyledi. 
Sanıkların Girne’de bir işyerine girip, 2 bin 150 TL hasar yapıp, 2 bin 400 TL çaldıklarına vurgu yapan Sağer, daha önce de hapis cezası alan sanıkların ıslah olmayışlarını aleyhlerine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini söyledi.

İbret verici ceza şart…
Sağer, Mahkemelerin Yıllık Faaliyet Raporlarına göre “bina açma, soygun, sirkat, ev açma” gibi suçların son 10 yıl içinde 8 kez Ağır Ceza Mahkemeleri’nde ikinci suç türünü oluşturduğunu belirtti.
Sağer, kamu yararı gereği bu tür suç türlerini işleyenlere karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti. 
Sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendiren Sağer, Omar Chaddad’a 4 yıl, Hussein Muohmad’a ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473