banner564

Kokain tüccarı

Güneyden kuzeye A sınıfından ‘en tehlikeli’ uyuşturucuyu getiren Kıbrıslı Rum Theodotos Theodotou, 18 ay hapis yatacak

Kokain tüccarı
banner598

 Suna ERDEN

Uyuşturucu suçundan yargılanmak üzere cezaevinde bulunan Kıbrıslı Rum Theodotos Theodotou hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Narkotik polisinin 2018 yılı Kasım ayında Metehan Sınır Kapısı’nda gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan ve üzerinde, 2 gram hintkeneviri ve  11 gram kokain bulunarak cezaevine gönderilen sanık hapis cezasına çarptırıldı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın üzerinde bulunan kokainin A sınıfına giren en tehlikeli uyuşturucu türü arasında yer aldığını belirterek, 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.
Mahkeme, uyuşturucu suçlarının yaygınlığına, ciddi boyutlarına da dikkati çekerek, son 10 yılda 9 kez ağır ceza mahkemelerinin gündeminde ilk sırada yer aldığını açıkladı.

Suçlarını ve davaları kabul etti
Sanık hakkında verilen kararda, Theodotos Theodotou’nun “2 gram hintkeneviri ithal ve tasauruf” ve “11 gram 454 miligram ağırlığında kokain ithal ve tasaruf” suçlarından yargılandığı ve mahkum edildiği belirtildi. Kararda, 2018 yılı Kasım ayından beridir cezaevinde tutuklu yargılanmayı bekleyen sanığın suçlarını ve davalarını kabul ettiği kaydedildi. 
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan ağır ceza heyeti, uyuşturucu suçlarının yaygınlığına dikkat çekti. 
Kararı okuyan Başkan Aksun, bu tür suçların ciddiyet, vahamet ve yaygınlığına değinerek, özellikle ithal suçunun uyuşturucuya karşı mücadeleyi sekteye uğrattığını söyledi.
Aksun, sanığın ülkeye uyuşturucu ithal ederek, bu yöndeki mücadeleyi sekte uğratmasını, kokain türü maddenin azımsanmayacak miktarda oluşunu, ilk anda uyuşturucuyu atarak, yok etmeye çalılmasını aleyhine değerlendirdiklerini açıkladı.

Uyuşturucu ilk sırada
Aksun, sanığın polise yardım etmesi, ifade vermesini ve şahsi kullanımı için uyuşturucuyu tasarruf etmesini ise lehine değerlendirdiklerini belirtti. 
Aksun, uyuşturucu suçunun son 10 yılda, 9 kez ağır ceza mahkemelerinin gündeminde ilk sırada yer aldığını da ifade etti.
Aksun, kokain türü uyuşturucu maddenin A sınıfına giren en tehlikeli uyuşturucu türü arasında olduğuna vurgu yaptı. Kokain türü uyuşturucu maddeyi ithal ve tasarruf etme suçunun 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne vurgu yapan Aksun, sanıkların son derece ciddi ve vahim bir suçla methaldar olduğuna değindi. 
Aksun, sanığın iki farklı türde ve iki farklı miktarda uyuşturucu ithal ettiğine vurgu yaparak, cezaları ayrı çekmesine karar verdiklerini belirtti. Aksun, sanığa kokain ithalinden 15 ay, hintkeneviri ithal ve tasarrufu suçundan ise 3 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474