banner564

İlk tanık dinlendi

Nijerya uyruklu Kennedy Taombabwa Dede’yi öldürmekle suçlanan 5 sanık hakkındaki yargı süreci başladı

İlk tanık dinlendi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da, 29 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen olayda Nijerya uyruklu Kennedy Taombabwa Dede’yi döve döve öldürüp Çanakkale Göleti’ne atan Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, 17 yaşındaki S.D. (K)  ve Zekeriye Kurucu dün mahkemeye çıkarıldı. Cinayet davasının ön duruşması için mahkemeye getirilen sanıklar, aleyhine  “Adam Öldürme”, “Adam Kaçırma”, “Ciddi Darp” ve “Tehlikeli Silah Taşıma” olmak üzere toplam 4 dava getirdi. 
      İddia Makamı dünkü duruşmada Olay Yeri İnceleme Uzmanı Hasan Zorlu’yu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Ceset yarı çıplak durumdaydı

   Tanık polis Hasan Zorlu, 30 Ocak 2018 tarihinde Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Halil Seven’den aldığı bilgide, Çanakkale göleti içerisinde siyahi erkek bir şahsın ölü olarak bulunduğunu ve olay yerinin incelenmesinin istendiğini öğrendiğini ve olay yerine intikal ettiğini söyledi. 
Zorlu, olay yerinde sırt üstü yatar şekilde ve pantolonu ile iç çamaşırı ayaklarına doğru sıyrılmış halde, vücudunun üst kısmı da açık vaziyette siyahi bir erkek cesedi olduğunu, cesedin sağ ayağının yanında ise bir adet siyah çorap olduğunu gördüğünü ve ileri tetkik için çorabı emare olarak aldığını anlattı.
   Olay yeri güvenliğini sağladıktan sonra cesedi fotoğrafladığını anlatan Zorlu, 31 Ocak 2018 tarihinde ceset üzerinde Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde otopsi gerçekleştirildiğini ifade etti ve otopsi sırasında maktülün kıyafetlerini emare olarak aldığını mahkemeye aktardı. 
Tanığın dinlenmesinin ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473