banner564

‘İndirimli’ hapislik aldı

Güneyde aranırken kuzeyde silah ve mermilerle yakalanan APOEL Futbol Takımının Asbaşkanı Iosif Iosif 5 yıl süreyle KKTC’nin misafiri olacak

‘İndirimli’ hapislik aldı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’ta işlemiş olduğu suçlardan dolayı aranırken, Gazimağusa’da yakalanan APOEL Futbol Takımının Asbaşkanı Iosif Iosif, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 5 yıl hapse mahkûm edildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Nüvit Gazi, sanığın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde arandığı esnada, beraberinde 2 adet 9 mm çapında tabanca ve 100 adet canlı mermi ile KKTC’ye yasa dışı yollardan girdiğini söyledi.
Gazi, sanığın, KKTC yasalarını hiçe sayarak hareket ettiğini vurguladı. 
Yasa koyucunun konu suçlara 10 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirten Gazi, bununda suçun vahametini ortaya koyduğunu ifade etti. 

2 tabanca 100 mermi bulundu
Kimsenin kanunsuz bir şekilde tabanca taşıma hakkı olmadığına dikkat çeken Gazi, polis memurlarının bile gerek görülmedikçe silah taşımadığına vurgu yaptı.
Sanığın tasarrufunda 2 adet tabanca ve 100 canlı mermi bulunduğuna dikkat çeken Gazi, bu patlayıcı maddeler ile ateşli silahların azımsanamayacak miktarda olduğunu vurguladı.
Sanığa kamu yararı gereği hapislik cezası verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Gazi, sanığı 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474