banner564

İşççiler öfkeli

Maaşlarından kesinti yapılan 75 çalışan, Gazimağusa Belediyesi’nin önünde eylem yaptı

İşççiler öfkeli
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Belediyesinde görev yapan 75 işçi, Sayıştay’ın  2011 yılından sonra devlet dairesi ve kurumlarında işe alınanların maaşlarından kesintiye gidilmesi yönündeki genelgesi  çerçevesinde maaşlarından 400 TL’lik kesinti yapıldığı gerekçesiyle dün eylem yaptı. 
Gazimağusa Belediyesi önünde gerçekleştirilen eylemde bir açıklama yapan DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis, Savcılık ve Sayıştayın 2 Temmuz 2014 günü yayınladığı bir genelge ile 2011 den sonra işe giren Belediye işçilerinin “Göç yasası”na göre maaş alması yönünde bir görüş bildirdiğini söyledi. Çalışana, Anayasanın Toplu-İş sözleşmesi hakkı tanıdığını anlatan Seyis, bu uygulamanın Toplu-İş sözleşmesime aykırı olduğunu savundu. Sorunlarının belediye başkanları ile olmadığını savunan Seyis “Buradaki hata savcılık ve sayıştayındır” dedi. Hükümetin elini taşın altına koymaya çağıran Seyis, aksi taktirde kargaşanın daha da büyüyeceğini ve gerekirse açlık grevine gideceklerini söyledi.
Maaşları kesilen işçiler uygulamaya tepki göstererek, bankalara olan borçlarını  ödeyemez duruma düştüklerini dile getirdiler.

İşçiler ne dedi...

Süleyman Barut: Bankaya gidemiyorum, 200 TL eksiye düştüm, maaşımdan 390 TL’lik bir kesinti yapıldı. Bin 900 TL alıyordum maaşım bin 500 lere düştü”.

Hasan Koreli: Bu ülkede demokrasi değil diktatörlük var, hakkımızı geri vermezlerse mücadelemiz sonuna kadar sürecek, gerekirse binlerce kişi kapılarına dayanırız.

Süleyman Pazar: Meclis’teki vekiller de sıcağın altında bin 500 TL ile çalışşınlar da görelim. İki tane çocuğum var nasıl geçindireceğim? Hırsızlık mı yapayım? Bu adalet değildir, seçtiğimiz gibi indirmesini de çok iyi biliriz.

Uğur Tepe: Dün çocuğum dünyaya geldi hala yanına gidemedim, ekmeğimin peşindeyim. Bankadan 70 bin TL kadar borç aldım nasıl ödeyeceğim?  Bin 900 TL alırken maaşım birden bin 500 TL’ ye düştü, benim babam rahmetli oldu, küçük kardeşim özürlü, ortanca kardeşim ameliyatlı ve çalışamıyor, tüm evi ben geçindiriyoum, bu maaş  ile nasıl geçindireceğim?  Arkadaşlarımız içerisinde tefecilerden bile borç alanlar var, bu insanlar borçlarını nasıl ödeyecekler ?

Arter güvence verdi
Bu arada, Gazimağusa Belediye Başkanı  İsmail Arter, yaşanan sıkıntıların çözüleceği yönünde çalışanlara güvence verdi. Bunun üzerine işçiler eylemi bırakarak işlerine devam etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Davutoğlu
Mehmet Davutoğlu - 3 yıl Önce

Evvela dostunuz Şahin’in vefatından dolayı başsağlığı dilerim.Gelecekte gerçekleşmesi mümkün olan herşeye gücü yeten,geçmiş zamandaki bütün olup bitenler kudret mucizelerine şehadet eden ,kıyamet ve haşre benzer kış ile baharı her vakit gözümüz önünde var eden bir Kadir-i Zülcelal’den, insan nasıl yokluğa gidip kaçabilir , toprağa girip saklanabilir? - Bediüzzaman

Mehmet Davutoğlu
Mehmet Davutoğlu - 3 yıl Önce

Şahin beye Allah rahmet eylesin,

Mehmet Davutoğlu
Mehmet Davutoğlu - 3 yıl Önce

Yorumum iletilmiyor!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473