banner564

Sadece konuşuyorlar

Ercan’dan Ankara’ya uçmak Bin lirayı, İzmir’e Bin 600’ü aştı ama siyasetin gündeminde ekonomi yok

Sadece konuşuyorlar
banner598

 Pelin YÜKSELAY-Çiğdem AYDIN

   Bir turizm adası olan Kıbrıs’ın kuzeyinde uçak biletleri astronomik rakamlara ulaştı. Özellikle bayram dönemlerinde sefer sayısının yetersiz olması nedeniyle en kısa mesafelere uçmak için bin liranın üzerinde bilet parası ödenmesi gerekiyor. Anadolu Jet’le İzmir’e 1 Haziran Cumartesi gidiş, bayramın son günü olan 6 Haziran’da dönüş tek kişi bilet fiyatı bin 649 TL. Ercan-Ankara ise bin liranın üzerinde.
   Diyalog muhabirine konuşan turizmciler, bilet fiyatlarının ucuzlayabilmesi için Ercan ile Türkiye arasında daha çok uçak seferi yapılması gerektiğini belirtirken “bunun için de ortada iş yapan bir hükümet olması lazım. Ama bizdeki siyasiler popülizmden başka bir iş yapmıyor” dedi.

*****

Pegasus Hava Yolları’yla yine 1 Haziran gidiş-6 Haziran dönüş tek kişi İzmir bileti 803 TL. Fiyat iki kişi olunca bin 606 TL, 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) olunca ise 4 bin 840 TL oluyor. 
Ankara için de mini bir servet ödenmesi gerekiyor!
Anadolu Jet’in Ankara fiyatları da cep yakıyor. Buna göre aynı tarihlerde Anadolu Jet ile Ankara’ya tek kişi fiyatı bin 68TL. Bu fiyat 2 yetişkin olunca 2 bin 120 TL’ye, 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) olunca ise 4 bin 89 TL’ye yükseliyor.
Pegasus Hava Yolları’nın Ankara biletleri, Anadolu Jet’e göre bir nebze daha uygun ancak bu fiyatların yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Pegasus’la bayramda Ankara’ya tek kişi gidiş dönüş 875 TL. İki kişi bin 860 TL, 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) 3 bin 960 TL. 
Gaziantep de cep yakıyor!
“Bayram tatilini Gaziantep’te geçireyim, daha ucuzdur” diye düşünüyorsanız çok ama çok yanılıyorsunuz. Anadolu Jet’le Gaziantep’e 1 Haziran Cumartesi gidiş, bayramın son günü olan 6 Haziran’da dönüş tek kişi bilet fiyatı bin 34 TL. Bu fiyat, 2 kişi olunca 2 bin 68 TL’ye, 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) olunca ise 3 bin 976 TL’ye yükseliyor. 
Pegasus Hava Yolları’nın Antep biletleri de cep yakıyor. Pegasus Hava Yolları’yla yine 1 Haziran gidiş-6 Haziran dönüş tek kişi Antep bileti 884 TL. Fiyat iki kişi olunca bin 838 TL, 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) olunca ise 3 bin 786 TL oluyor. 
Antalya’ya gitmek hayal oldu!
Bu bilet fiyatlarıyla Antalya’ya gitmek de hayal oldu. Uçuş süresi 35 dakika olan Antalya İzmir ve Ankara’dan sonra en pahalı destinasyonlardan! Anadolu Jet ile Antalya’ya tek kişi gidiş-dönüş bilet fiyatı 939 TL. Bu rakama göre, bayramı Antalya’da geçirmek isteyen 4 kişilik bir ailenin(2 yetişkin-2 çocuk) sadece uçak bileti masrafı 3 bin 778 TL oluyor.
Pegasus Hava Yolları da Antalya için mini bir servet talep ediyor. Pegasus Hava Yolları ile bayramda tek kişi Antalya 958 TL, iki kişi bin 768 TL, 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) 3 bin 732 TL.
30 dakika için 934 TL!
Antalya’yı uçuş süresi tamı tamına 30 dakika olan Adana takip ediyor. Bayramı Adana’da geçirmek için Anadolu Jet’e ödemeniz gereken rakam tek kişi gidiş dönüş 934 TL. Adana’ya eşiniz ya da sevgilinizle gidecekseniz ödeyeceğiniz 2 kişi rakamı 2 bin 108 TL, çocuklarınızı da götürmek isterseniz 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) 4 bin 435 TL ödeme yapmak zorundasınız. 
Pegasus’un Adana biletlerinin de Anadolu Jet’ten geri kalır yanı yok. Pegasus Hava Yolları’yla yine 1 Haziran gidiş-6 Haziran dönüş tek kişi Adana bileti 694 TL. Fiyat iki kişi olunca bin 458 TL, 4 kişi (2 yetişkin-2 çocuk) olunca ise 2 bin 876 TL oluyor. 
İstanbul’da pahalı!
Aynı tarihlerde İstanbul’a tek kişi gidiş-dönüş bilet fiyatı 605 ile 886 TL arasında değişiyor. Bu rakama göre, bayramı İstanbul’da geçirmek isteyen 4 kişilik bir ailenin (2 yetişkin-2 çocuk)sadece uçak bileti masrafı 2 bin 420 ile 3 bin 496 TL arasında oynuyor.
Hatay daha gidilebilir!
Pegasus Havayolları’nın uçtuğu Hatay, diğer destinasyonlara göre az da olsa biraz daha uygun. 1 Haziran tarihinde Hatay’a gidiş, bayramın son günü olan 6 Haziran’da dönüş tek kişi bilet fiyatı 754 TL. Bu fiyat, 2 kişi olunca bin 508, 4 kişi olunca (2 yetişkin-2 çocuk)ise 2 bin 996 TL’ye ulaşıyor.
Anadolu Jet Politikası işe yaramadı!
Bu fiyatlar Anadolu Jet’in KKTC’ye sefer artırmasının da bir işe yaramadığını gösteriyor. Hatırlanacağı üzere Turizm Bakanlığı, uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi amacıyla Anadolu Jet ile sefer artırılması yönünde anlaşmaya varmıştı. Bunun üzerine Anadolu Jet, Türkiye’nin birçok noktasından ülkemize sefere başlamıştı. Ortaya çıkan bu fiyatlar, sefer artırımının da fiyatlara olumlu yansımadığını gösteriyor. 
Bagajlı-Bagajsız politikası...
Ülkemize en fazla sefer düzenleyen Pegasus Hava Yolları’nın bagajlı-bagajsız politikası da yolcuları çileden çıkarıyor. Buna göre, uçak bileti satın alırken karşınıza bir ‘sade el bagajlı’ fiyat çıkıyor, bir de uçağın kargo bölümüne verilecek şekilde ‘bagajlı’ fiyat çıkıyor. Sadece el bagajı ile seyahat edecek yolcular için biletler daha uygun. Eğer uçağın kargo bölümüne eklenmek üzere bagaj verecekseniz de bu fiyatlar çok daha yukarılara çıkabiliyor. Yani Pegasus Havayolları artık tüm bagajlar için yolcularından ekstra ücret talep ediyor!
Vatandaşlar tepkili!
Uçak bilet fiyatlarındaki bu olağanüstü artış Türkiye’ye seyahat etmek isteyen vatandaşların tepkisine yol açtı. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, bilet fiyatlarında fahiş rakamların ortaya çıkmasıyla vatandaşın seyahat özgürlüğünün engellendiğini savundu. “Türkiye fiyatları, Avrupa fiyatlarının üzerine çıktı” diyen vatandaşlar, yetkilileri artışlar konusunda tedbir almaya çağırdı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ARTIK HERKES EVİNDE OTURACAK, SEYAHAT YOK !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474