banner564

İtalya Dışişleri Bakanı KKTC’de

Lefkoşa, 12 Eylül 16 (T.A.K): Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'yi kabul etti.

İtalya Dışişleri Bakanı KKTC’de
banner598
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşme saat 16.00'da gerçekleşti. Basına açıklama yapılmayan görüşmede, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Müzakere heyeti üyesi Erhan Erçin, Teknik Komiteler Koordinatörü Meltem Samani eşlik etti. 
İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni'ye ise İtalya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Guido Cerboni ile diğer bazı yetkililer eşlik etti. 

Liderlerin son görüşmesi yarın
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turunu yarın ki görüşmeyle tamamlayacak.
Görüşme saat 10.00’da ara bölgede Birleşmiş Milletlerin (BM) müzakereler için tahsis ettiği binada yapılacak, akreditasyonu olan basın mensupları görüşmeyi izleyebilecek.
Yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turuna 23 Ağustos’ta başlayan Akıncı ve Anastasiadis, 14 Eylül’deki görüşmeyle ikinci tur için planlanan 8 görüşmeyi tamamlamış olacak.
Liderlerin, 14 Eylül’de turun tamamlanmasının ardından 26 Eylül’de, New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da katılımıyla üçlü görüşmede bir araya gelmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473