banner564

Kabul edilemez

KIB-TEK’in Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi projesini rafa kaldırdığını iddia eden Tatar, bu duruma sert tepki gösterdi:

Kabul edilemez
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ErsinTatar Tatar katıldığı bir televizyon programında hükümeti eleştirdi.

Tatar, KIB-TEK konusundaki bir soruyu şöyle yanıtladı:
“Bize KIB-TEK’le ilgili çeşitli bilgiler geliyor. Falanın görüşü şudur, Bakan’ın görüşü şudur diye. Yapılacak yatırımla ilgili çeşitli bilgiler var. Gaz uyumlu jeneratör alınmasının doğru olacağını söyleyen yönetimin yanı sıra bunun doğru olmayacağını, yanlış olacağını söyleyenler de var. Eğer, LNG tesisi yapılacaksa, depolama tesisi de yapmak gerekecek. Bunun için de 100 milyon dolarlara varan yatırım istendiği belirtiliyor. Elektrik Kurumu’nun böyle bir yatırım gücü yok. Daha geçenlerde 60 milyon TL borçlandığı söyleniyor. Böyle bir yatırım yapılacaksa, bunların bütçe halinde Meclis’e gelmesi lazımdır. Avrupa Birliği’ne iki milletvekilinin gitmesi için alınacak biletlerin onayı bile Meclis’e geliyor ama 2 milyar bütçesi olan KIB-TEK’in bütçesi ve yatırımları Meclis’e gelmiyor. Olamaz böyle bir şey.
Ben Meclis’e karşı sorumluluğu olan Hükümet’in, ilgili Bakan’ın bu yatırımlarla ilgili açıklama yapmasını istiyorum. Soruyorum; KIBTEK bu yola girerse Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi işi ne olacak? Türkiye ile KKTC arasında bu konuda bir anlaşma var ama bir de baktık ki KIBTEK Yönetimi  ‘Türkiye bunu yapamayacak, izin alması lazım’ diye açıklama yapıyor. Siz kim oluyorsunuz? Bu açıklamayı yapacaksa imzalayan Devletler yapar. Yani kablo ile Türkiye’den elektrik getirilmesi projesi rafa kaldırılıyor ve çok büyük yatırım gerektiren gaz uyumlu bir sisteme geçiliyor. Olay bu mu? Nerde bu hükümet? Biri öyle der, biri böyle der… 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473