banner564

Kaçak cezaevinde

Yat hırsızlığı yapan 4 zanlıdan üniversite öğrencisi olan 3’ü teminatla serbest bırakıldı

Kaçak cezaevinde
banner598

Suna ERDEN
Girne’de marinada demirli yatlardan hırsızlık yapan Sabir Abdullaev, Vlada Ungurean, Kirill Basin ve Tivakun Baltabaev dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Sabaha karşı yüzerek Amerikan bandıralı bir yata çıkıp, su altı kamerası, olta, içki ve 2 bin 320 dolar çaldıkları belirtilen 4 zanlından 3’ünün üniversite öğrencisi olduğu, birinin de ülkede kaçak yaşam sürdüğü belirtildi.
Duruşmada olayı aktaran polis, 6 Ağustos tarihinde Sabir Abdullaev, Vlada Ungurean ve ismi tespit edilen ancak aranmakta olan iki kişinin Girne’de marinada demirli olan yata yüzerek gittiklerini söyledi. 
Polis, zanlıların Barbaros Özkaptan'a ait Amerikan bandıralı yata çıkıp, kilitli durumda bulunan kabin giriş kapısını açtıktan sonra içeri girdiklerini ifade etti.
Zanlıların toplam değerleri 84 bin 269 TL olan iki adet profesyonel balıkçı oltasını, iki adet su altı ve üstü kamerası ve aparatlarını, Omega Seemaster marka kol saatini, bir şişe rakı, 18 yıllık Chivas Regal marka viski ve yine yatak dolabında muhafaza edilen 2 bin 320 dolar parayı çaldıklarını açıkladı.
Polis memuru, zanlıların hırsızlık yaptıktan sonra yüzerek ayrıldıklarının tespit edildiğini söyledi. Polis, incelenen kamera görüntülerinde zanlı Kirill Basin’in ise kıyıda kalarak gözcülük yaptığını ve marinaya gitmediğini tespit ettiklerini açıkladı.
Polis 3 zanlının tespit edilerek tutuklandığını ve gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini aktardı. 
Polis, zanlılar Sabir Abdullaev, Vlada Ungurean’ın kaldıkları yerde yapılan aramada deniz altı kamerası ve yine marinada başka bir tekneden çalınan Malibu marka balık oltası ile bir adet Bombay marka cin tespit edilerek emare olarak alındığını mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlı Kirill Basin’in ikametgâhında yapılan aramada ise herhangi bir kanunsuz eşyaya rastlanmadığını belirtti. 
Polis memuru, mesele ile ilgili aranan iki kişiden Tivakun Baltabaev’in de Girne’de tespit edilerek yakalandığını söyledi. Polis, zanlının evine arama yaptıklarını ancak çalıntı eşya bulmadıklarını ifade etti. Zanlının gösterimi ile kaldığı evin bodrum katında olta bulduklarını kaydeden polis, Tivakun Baltabaev’in de suçunu kabul ettiğini söyledi. 
Polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların geri kalan kısmına etki edemeyeceğini, Sabir Abdullaev’in ülkede kaçak yaşam sürdüğünü, Vlada Ungurean, Kirill Basin ve Tivakun Baltabaev’in ise üniversite öğrencisi odluğunu belirterek, teminat talep etti.

Üçü öğrenci
Mahkeme, üniversite öğrencisi Vlada Ungurean, Kirill Basin ve Tivakun Baltabaev’in 10’ar bin TL nakit teminat yatırmasına, her biri için ikişer kefilin 50’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Ülkede yasal statüsü olmayan zanlı Sabir Abdullaev ise yargılanmak üzere 2 ayı aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
WHO  WANTSTOKNOW
WHO WANTSTOKNOW - 4 yıl Önce

Hemen bu talebeciklere para baglayalim,vatandaslik verelim.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474