banner564

Kamil’de hüner çok

Sabaha karşı Nurettin Nur’un marketine girdi, içerisinde yaklaşık 90 bin lira olan çelik kasa ile birlikte içki şişelerini ve güvenlik kameralarını da el arabasına koyarak götürdü

Kamil’de  hüner çok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa güne soygun haberi ile başladı, Suriçi bölgesinde faaliyet gösteren Lazoğlu Nurol Market dün sabaha karşı soyuldu. 
Marketin arka kısmında bulunan üst pencerenin demir korkuluklarını keserek içeri giren hırsız yada hırsızlar, 600 kilogram ağırlığındaki çelik kasa, muhtelif sayıda içki ve bilgisayar kasasını alarak, demir kapıyı da kırdıktan sonra olay yerinden kaçtı.
Polisin yaptığı soruşturmanın ardından olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla Kamil Reishan isimli zanlı tutuklandı.
Nurettin Nur’a ait markete giren Kamil Reishan’ın, içerisinde yaklaşık 90 bin lira olan çelik kasa ile birlikte içki şişeleri ve bilgisayar kasasını da el arabasına koyarak götürdüğü ileri sürüldü.

Nurettin Nur sabah sabah şok yaşadı…
Elde edilen bilgilere göre ilginç olay şu şekilde gerçekleşti, marketini sabah 09.30’da açmasının ardından dükkanının soyulduğunu farkeden ve çelik kasanın yerinde yeller estiğini gören işletme sahini Nurettin Nurol olayı polise bildirdi. 
Aldıkları ihbar ile olay yerine giden polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası hırsızların binanın arkasında bulunan üst kısımdaki pencerenin demir korkuluklarının kesilerek içeri girildiğini belirledi. 
Hırsızların çıkış için yine arka kısımda bulunan demir kapıyı kırarak dışarı çıktıklarını belirleyen polis, ayrıca marketin arka bahçesinde yapmış olduğu inceleme sonucunda hırsızların çelik kasayı bir süre el arabası ile taşıyarak bahçe dışarısına çıkardığını tespit etti.

Nur: En erken zamanda cezasını çeksin
Polisin inceleme yaptığı esnada Diyalog muhabirine konuşan market işletmecisi Nurettin Nur, önceki gece saat 20.30’da dükkanını kapattığını ve dün sabah 09.30 sıralarında dükkanını açtığında şok manzara ile karşılaştığını söyledi. 
Hırsızların arka tarafta bulunan üst kısımdaki pencereden içeri girdiğini ve içerisinde en az 80 bin TL nakit para bulunan çelik kasayı sirkat ettiğini anlatan Nur, içki reyonunda bulunan birçok pahalı içkisinin de çalındığını söyledi. Dükkanda elde ettiği 3 günlük hasılatının yanı sıra yılların birikimlerinin de çalındığını belirten Nur, hırsızların yakalanarak en kısa sürede cezalarını çekmesini istediğini dile getirdi.

Polis kısa sürede yakaladı
Yapmış olduğu incelemenin ardından soruşturmasını yönlendiren polis, sadece 1 saat gibi kısa bir sürede, marketin yakınında kalmakta olan Kamil Reishan isimli zanlıya ulaştı. 
Polis tarafından gözaltına alınarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülen zanlı Kamil Reishan, suçunu kabul ederek gönüllü ifade verdi ve polise çalınan çelik kasanın yerini söyledi.
 
Kasadan tam 87 bin 294 TL çıktı
Zanlının tarifi ile çelik kasayı, Barbaros sokakta zanlıya ait van araç içerisinde tespit eden polis, kasanın içerisinde 55 bin 40 Türk Lirasının yanı sıra, 4 bin 190 Amerikan doları, 4 bin 10 Euro ve 595 sterlin olduğunu belirledi. Kamil Reishan dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Güvenlik kameralarını da götürdü
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Vedat Bilginaylar, 12 Aralık ile 13 Aralık 2016 tarihleri arasında ve 20.30 ile 09.30 saatleri arasında, Gazimağusa Suriçi bölgesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Nurettin Nur’un yapmış olduğu Lazoğlu Nurol isimli markete, işletmenin arka kısmında bulunan pencerenin demir korulukları kesildikten sonra kimliği meçhul kişi yada kişiler tarafından girildiğini ve market içerisinde muhtelif sayıda içki  bilgisayar kasası ve içerisinde 55 bin 40 TL, 4 bin 190 dolar, 4 bin 10 Euro ve 595 sterlin nakit paranın bulunduğu çelik kasanın sirkat edildiğini söyledi. İşletmenin güvenlik kameralarının da sökülerek götürüldüğünü anlatan Bilginaylar, yapılan soruşturma neticesinde zanlı Kamil Reishan’a ulaştıklarını ve şüpheli olarak gözaltına aldıklarını bildirdi. 

Kasanın yerini tarif etti
Zanlının suçunu itiraf ederek bir gönüllü ifade verdiğini de anlatan Bilginaylar, zanlının tarifi ile sirkat edilen çelik kaa ile bilgisayar kasasının Barbaros Sokakta, zanlıya ait van araç içerisinde bulunduğunu söyledi.
Zanlının suç ortakları olmasının  kuvvetle muhtemel olduğunu belirten Bilginaylar, alınacak olan bir çok ifadenin  olduğunu ve incelenecek olan kamera kaydı görüntülerinin de olduğunu işaret ederek, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473