banner564

Kamu-İş desteğini yineledi

Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), iş ve toplu iş sözleşmesi yasaları sorununa; ILO Sözleşmesi’nin çalışma hayatında amir hükümleri dikkate alınarak bir genelge dağıtılmasıyla çözüm aranması gerektiğini belirtti.

Kamu-İş desteğini yineledi
banner598
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, Anayasa ve yasaların yok sayılarak, toplu iş sözleşmesi hakkını ortadan kaldırmaya yönelik saldırılara sessiz kaldığını iddia etti; konuyla ilgili Dev-İş Federasyonu’nun; “toplu sözleşme hakları ellerinden alınır, sendikal örgütlenmeye darbe olur” düşüncesinden hareketle açlık grevi kararı aldığına dikkat çekti.
“2011 Ocak ayında yürürlüğe giren ‘Göç Yasası’ diye nitelendirilen bu yasayla yan ödenekler 2013 Aralık ayına kadar uygulandı. Bu yasayı tek başına toplu iş sözleşmelerine hakim kılmak, değiştiği tarihe kadar, toplu iş sözleşme haklarının yasal olmadığı anlamını taşımaktadır” diyen Dilek, Anayasa ve ona bağlı iş ile toplu iş sözleşme yasalarının uluslararası anlaşma niteliği taşıyan ILO Sözleşmesi’nin çalışma hayatında amir hükümlerinin dikkate alınmak suretiyle bir genelgenin dağıtılması ile soruna çözüm aranması gerektiğine vurgu yaptı.
Dilek, haklı nedenlere dayanarak açlık grevi başlatacak olan Dev-İş Federasyonu’nun eyleminde destek verdiklerini de ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474