banner564

Karavan olabilir

Bakan Sucuoğlu, Fırat Ataser ve belediye meclis üyeleri ile Alsancak’ta yapılabilecek alternatif turizm seçeneklerini görüştü

Karavan olabilir
banner598
Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Alsancak bölgesini ziyaret ederek, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ve meclis üyeleri ile görüştü.
Yapılan açıklamaya göre, Alsancak Belediye binasında gerçekleşen toplantıda Sucuoğlu, bölgede yapılabilecek alternatif turizm seçeneklerini görüştü.
Sucuoğlu, karavancılığın çok yaygınlaştığı Avrupa’da turistlerin belli rota çizerek ülkeleri ziyaret ettiğini belirterek, KKTC’nin iklim ve doğasıyla karavan turizmi için alternatif bir bölge olabileceğine işaret etti.
ITB Berlin Fuarı’nda Avrupa Karavancılar Birliği Başkan Yardımcısı ve birlik yetkilileriyle görüştüğünü de aktaran Sucuoğlu, karavanla seyahat eden turistlerin Kıbrıs’a gelmek istediklerini belirtti.
Karavancıların Türkiye üzerinden Kıbrıs’a gelişlerinin Yunanistan’a oranla hem daha yakın, hem de daha ucuz olduğunu ifade eden Sucuoğlu, alternatif turizm olarak bunu avantaja çevirmeleri gerektiğini vurguladı.

“Malta’da sadece babutsa var”
Akdeniz bölgesinde turizmden para kazanan ancak pazarlayabileceği çok fazla seçeneği olmayan Malta’nın “babutsa”yı kullanarak pazarlama yaptığını vurguladı.
Turizm Bakanı Sucuoğlu, KKTC’nin turizmde sergileyebileceği bir çok seçeneği bulunduğunu ifade ederek, bunun için elde olan değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473