banner564

Katil cezaevinde

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Elif Lort’u öldüren Abdullah Çelik hakkındaki soruşturma tamamlandı

Katil cezaevinde
banner598

Suna ERDEN

Girne’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde meydana gelen vahşi cinayeti işleyen Abdullah Çelik dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Polisin cinayetle ilgili soruşturması tamamlanırken, iki kez Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirilen zanlının ceza-i ehliyetinin olduğu belirlendi.
Müfettiş muavini Hüseyin Zaifer, olayın 8 Mart 2020 tarihinde Girne’de Şht. Nahit Hasan Sokak üzerinde meydana geldiğini hatırlattı.  
Zaifer, Lort’un yaşadığı apartmanın önünde yaşanan olayda 41 promil alkolün etkisi altında olan zanlının ekmek bıçağı ile cinayeti işlediğini belirtti. 
Müfettiş muavini Zaifer, zanlının kendisinden ayrılmak istediği gerekçesiyle 24 santim uzunluğundaki ekmek bıçağı ile Elif Lort’u boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaralanmasına neden olduğunu söyledi. 
Zaifer, hastaneye kaldırılan Elif Lort’un hayatını kaybettiğini, zanlının ise olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada yakalandığını belirtti. 

Bıçak, zanlının tasarrufunda bulundu
Müfettiş muavini Zaifer, olayda kullanılan bıçağın ise zanlının tasarrufunda bulunduğunu ifade etti. 
Zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 10 gün tutukluk emri alındığını, bu süre içerisinde 10 kişiden ifade alındığını kaydeden müfettiş muavini, 9 Mart günü Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside Elif Lort'un ölüm sebebinin "delici/kesici alet yaralanmasına bağlı, iç organ ve büyük damar kesileri, iç ve dış kanama" sonucu olduğunu açıkladı. 

11 bıçak darbesi aldı
Zaifer, Lort'un otopsisinde 11 bıçak darbesi aldığının tespit edildiğini belirtti.
Müfettiş muavini Zaifer, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve incelenecek kamera görüntüleri olduğunu ve zanlının Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden ceza-i ehliyeti olup olmadığına dair ikinci kez doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Zaifer, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet mutlu
Mehmet mutlu - 2 yıl Önce

Suna hanım bana ulaşmanız lazım

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474