banner564

“Kaygılar güvenlik endeksli“

Turizmdeki sıkıntıya ek uçak seferiyle çözüm önerisi

 “Kaygılar güvenlik endeksli“
banner598
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Otelciler Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu'nu (BYK) ziyaret etti. AK Partili Öztürk, Muğla'ya ek uçak seferlerin konması halinde turizm sıkıntısının aşılacağını söyledi.
Bodrum Otelciler Derneği ile TÜRSAB BYK'yi ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, turizmle ilgili sorunları dinleyip, görüş alışverişinde bulundu. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demirlap'in de eşlik ettiği Öztürk, ziyaretlerinin sonunda açıklama yaptı.
Bu yıl kaygıların güvenlikten yana olduğunu söyleyen Öztürk, "Bundan kaynaklanan, özellikle yurt dışı uçak iptalleri var. Ülkenin imajını hep beraber düzelteceğiz. Bu işin siyaseti yok. Turizmin siyaseti yok" dedi. Diğer ülkelerde terör olayları yaşanmıyormuş gibi sadece Türkiye'ye özel bir durum gibi gösterildiğini söyleyen Öztürk, "Bunu aşmanın ve ülkemizin ne kadar güvenli bir ülke olduğunu anlatmanın temel yolu da, elbirliği içerisinde bu imajı doğru bir şekilde yönetmemiz lazım. Ülkemizin başındaki karamsar hava da yavaş yavaş dağılmaya başladı aslında. İnşallah beklendiği gibi yüzde 40'lar seviyesinde bir kayıp değil, bizim de beklediğimiz yüzde 20-15'ler seviyesinde kayıpla kapatacağımızı düşünüyoruz. İnşallah sektör temsilcilerimiz açısından da güzel bir yıl olur" dedi. 

Muğla için ek sefer isteği
Uçak iptalleri nedeniyle yaşanan sıkıntıya değinen AK Partili Öztürk, "Ülkemize gelmek isteyen turist var. Fakat uçak bulamadıkları yönünde şikayetler alıyoruz. Dünyanın en büyük hava yollarından birine sahibiz. Özellikle Londra'dan, Manchester'dan, Avrupa'nın diğer şehirlerinden Bodrum'a, Dalaman'a direk uçuşları kendimiz koymamız lazım. Eğer uçak problemlerini halledersek, bizim turist problemimiz kalmaz. Yurtiçinde de bazı şehirlerinden Bodrum'a, Dalaman'a uçak seferli koymalarını istiyoruz. Muğla, dünyanın en güzel yerlerinden biri" dedi. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜRSAB Bodrum BYK Başkanı Sevinç Gökbel ise "Şu anda hükümetimizin turizm sektörüne destek ve teşvikleri herkesi doğal olarak kapsamıyor. Bizim bölge olarak ihtiyaçlarımız farklı. Bunları paylaştık. Verimli bir bilgi paylaşım oldu. Umarız lehimize rahatlatıcı kararların çıkmasına vesile olur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473