banner564

Liderlerle görüşecek

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın önemli isimlerinden Nuland adaya geliyor

Liderlerle görüşecek
banner598
 ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın, 19 Nisan’da Ada’ya gelmesinin beklendiği belirtildi. 
   Kathimerini gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın, Ada’da liderlerle görüşeceğini yazdı. 
    Haberi “KKTC’deki Gelişmeler Konusunda ABD’den Ankara’ya Mesaj” başlıklı ve “Amerikalılar Akıncı İçin Endişe Duyuyor” alt başlıklarıyla veren gazete, iyi haber alan kaynaklara dayanarak Nuland’ın ziyaretinin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik bir destek hareketi olarak addedildiğini yazdı.
   Habere göre Nuland, Akıncı’dan gelişmelere ilişkin ayrıntılı bilgilendirme isteyecek. 
   Gazete Nuland’ın, ayrıca Washington’da Suriye, terör, insan haklarının durumu gibi konularda görüşmeleri sürdürmek amacıyla bu hafta Türkiye’ye gideceğini de yazdı.
   Amerikan Hükümeti’nin, Akıncı-Anastasiadis arasındaki müzakerelerin başlamasından hemen sonra, Kıbrıs sorununa ilişkin tezinin, iki tarafın çabalarının desteklenmesi şeklinde olduğunu yazan gazete Amerikan Hükümeti’nin ayrıca iki lider arasındaki kimyanın iyi ve kesin olduğuna, çözüm konusunda anlaşmaya varmayı başarabileceklerine inanmak istediğini belirtti. 
   Gazete Amerika’nın ayrıca iki lider arasındaki iyi ortamın Ankara’nın siyasetini de olumlu etkileyeceğini umut ettiğini yazdı. 
   Kıbrıs sorununa ilişkin olarak Washington tarafından gündeme getirilen daimi konuların garantiler, mülkiyet, toprak ve Maraş olduğunu, son olarak ise buna çözümün maliyetinin de eklendiğini belirten gazete, Türkiye’nin ise bu konuda geri adım attığının görüldüğünü savundu. 
   Gazete ABD’nin aynı zamanda KKTC’deki iç duruma ilişkin endişesini de dile getirdiğini, bu krizde, “Ankara’nın parmağının olup olmadığını” teyit etmek istediğini ileri sürdü. 
   Gazete aynı haberinde , ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın, Nisan sonu veya Mayıs başında yeniden Ankara’ya gideceğini de yazdı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473