banner564

Festival bahane Ayrelli şahane

Akdeniz’de kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu

Festival bahane  Ayrelli şahane
banner598
Lapta Belediyesi, Akdeniz Muhtarlığı ve Kıbrıs Türk Rehberler Birliği işbirliğiyle düzenlenen Akdeniz Ayrelli Festivali’nin bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirildi. Kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü yiyecek, içecek ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu.
Festivalin açılışına, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı da katıldı.
Köy girişinden köy meydanına kadar devam eden kortejle başlayan festivalde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Açılış konuşmasını yapan Akdeniz Köy Muhtarı Tarık Bozalanlı, Akdeniz köyünün doğası, antik alanları ile birçok kültüre ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, bu doğada önemli bir yer tutan ayrellinin köy halkına gelir getirdiğini kaydetti.
Girne Kaymakamı Mehmet Envergil de Akdeniz köyünün çevre tahribatı açısından çok fazla zarara uğramamış olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, bu tip etkinliklerin çevre konusunda farkındalık yaratırken, kaybedilmeye başlanan değerlerin önemine de dikkat çektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Akdeniz köyünün, bir yanında yeşil ormanı bir yanında mavi denizi ile korunmuş en güzel yerlerden biri olduğuna işaret etti. Akıncı, bölgenin, bol rüzgar aldığı için sörf turizmine de uygun olduğunu kaydetti.
Festivalde çeşitli dans gösterileri ve müzik dinletileri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473