banner564

Modern bulvar olacak

Girne Belediyesi, ülkeye girişi sağlayan Yeni Liman Yolu’nda düzenleme projesi hayata geçiriecek

 Modern bulvar olacak
banner598
Girne Belediyesi, Yeni Liman’dan ülkeye girişi sağlayan Yeni Liman Yolu Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda Düzenleme Projesi’ni hayata geçiriyor. 
Projeyle engelli dostu ve modern bir bulvar yaratılmasının hedeflendiği belirtildi.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, proje var olan tek şerit yolun çift gidiş çift dönüş şeklinde düzenlenmesini, yolun doğu kısmına paralel cep park yerlerinin yapılmasını, yeşil alan, kaldırım ve peyzaj düzenlemesini kapsıyor.
Projenin birinci etabı için ihaleye çıkıldığı, 18 Nisan 2016’da başlaması planlanan işlerin 10 Mayıs 2016’da bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ilk etapta Liman kapısından dört yol ağzına kadarki kısmı kapsayacak Yeni Liman Yolu Dr. Fazıl Küçük Bulvarı Projesi’nin ikinci etabının ise bir yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi. 
Güngördü, bölgede hem liman girişi olması, hem de turizm, yeme içme ve eğlence sektörü yatırımlarının artmasından dolayı böylesi bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti. 
Güngördü, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı boyunca park eden TIR’ların bölgede uzun zamandır büyük bir sıkıntı yarattığına dikkat çekerek, TIR’ların geliş gidişlerini kontrol altına almak ve park edebilecekleri bir alan yaratmak için uzun zamandır çalıştıklarını ve hazırlanan bu projeyle bölgedeki bu sorunun da ortadan kaldırılmasının planladığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474