banner564

Kıbrıs zirvesi

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti temsilcileri ile son durumu değerlendirecek

Kıbrıs zirvesi
banner598

 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti için dün akşam KKTC’ye geldi.

Çavuşoğlu’nu ve heyetini taşıyan özel uçak, saat 20.00’de Ercan Havalimanı’na indi.
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu Ercan Havalimanı’nda TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve öteki yetkililer karşıladı.
Mustafa Akıncı dün  KKTC’ye gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı ile Çavuşoğlu’nun saat 20.45’te başlayan baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası çalışma yemeğine geçildi. Yemekten sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla bugün Cumhurbaşkanlığında da bir görüşme yer alacak. Görüşmenin ardından saat 11.00’de Akıncı ile Çavuşoğlu Cumhurbaşkanlığı’nda ortak basın açıklaması yapacak.
Öte yandan TC Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde Bakan Çavuşoğlu’nun KKTC ziyaretine ilişkin “Sayın Bakanımız, 23-24 Temmuz 2018 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirecektir. Sayın Bakanımız ziyaret çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi parti liderleri ile bir araya gelerek Kıbrıs konusunda önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunacaktır” ifadeleri yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473