banner564

Kıbrıs’a davet etti

Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow, Cumhurbaşkanı Tatar’a yakın ilgi gösterdi

Kıbrıs’a davet etti
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesinin gerçekleştirileceği konferans merkezinde Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow tarafından kapıda karşılandı.  Tatar’ın Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’u Kıbrıs’a davet ettiği belirtildi.
Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen 15. İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesi başladı. 
 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Sürdürülebilir Kalkınma için Diyalog Yoluyla Birlik ve Dayanışmanın Güçlendirilmesi" temasıyla üç yıl aradan sonra gerçekleştirilen 15. zirvede ülkemizi temsil ediyor.
 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üye olduğu İİT’nin 15. zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Tatar ikili görüşmeler gerçekleştirecek, devlet ve hükümet başkanları onuruna verilecek yemeğe de katılacak. 
 Cumhurbaşkanı Tatar zirveye sesleneceği bir de konuşma yapacak.

İİT aile fotoğrafında yer aldı
 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen Gambiya’nın Başkenti Banjul’da bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, zirvenin resmi açılışından önce üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile birlikte aile fotoğrafında yer aldı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

Ne oldu mr muhip senin efendilerinin yuzyillardir somurdugu ulkeler KKTC ile iliski kurmaya baslayinca bozuldun mu ne oldu efendilerine hizmette sinir tanimiyorsun ha ha ha ve de ha ha

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 hafta Önce

Ha Gayret , Azerbaycan , Pakistan ve Gana’dan sonra Gambiya da KKTC’yi Tanıyacak !
Gambiya da BMGK ABD İngiltere ve AB’nin Tanınmasını yasakladığı AB toprağı KKTC yi Tanıyıp Gambia da Dünyayı karşısına alacaktır !
Sırada KKTC yi Tanıyacak Tanganika ve Uganda’yı da KKTCnin Külliyesine daveti kaçınılmazdır !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474