banner564

KKTC bir gerçektir

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum Yönetimi’nin “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” ifadesini kullanan Lavrov’a yönelik tepkilerini değerlendirdi:

KKTC bir gerçektir
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Yönetimi’nin “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” ifadesini kullanan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’a yönelik tepkilerini değerlendirdi. Tatar, KKTC’nin bir gerçek olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.
Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un, Ukrayna’daki gelişmeler konusunda Rossiya TV kanalına yaptığı açıklamada “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” ifadesini kullanmasına Rum Yönetimi’nden gelen tepkileri değerlendirdi.
Lavrov’un “Hiç kimse Kuzey Kıbrıs temsilcilerinin diyaloğa katılma hakkını reddetmiyor” şeklinde  değerlendirmede bulunmasının büyük yankı yarattığını kaydeden Tatar, Rum Yönetimi’nin de Lavrov’a yönelik tepkilerinin devam ettiğine işaret etti.
“Sayın Lavrov’un  ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ ifadesini kullanmasıyla ilgili olarak Rum Yönetimi, Rusya’ya yönelik diplomatik girişimlerde bulunacağını açıklarken, her zaman olduğu gibi Kıbrıs’taki gerçekleri gizlemeye ve dünya kamuoyunu aldatmaya çalışmaktadır” diyen Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit kurucu ortağı olan Kıbrıs Türk halkının yöneticilerinin de 1959 Zürih ve Londra görüşmelerinde olduğu gibi, o yıllardan bu yana Kıbrıs konusuyla ilgili diyalog, gelişme ve müzakerelere katılma hakkına sahip olduğunu ve bunun yadsınamaz ve gizlenemez bir gerçek olduğunu vurguladı.
Rum Yönetimi’nin Lavrov’un, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” ifadesini kullanmasını hazmedemediğini ve buna karşı çıktığını söyleyen Tatar, Rum Yönetimi’nin  tepki ve girişimlerinin hiçbir anlamı, değeri ve geçerliliği olmadığını kaydetti.
“Silah zoruyla bir Rum devletine dönüşen ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’, Kıbrıs Türk halkını temsil edemez.  Kıbrıs Türk halkının tek temsilcisi, özgür iradesiyle kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. KKTC bir gerçektir, vardır ve var olmaya devam edecektir” diyen Tatar, Kıbrıs’ın ve bölgenin yararına olacak bir antlaşmanın yolunun ise egemen, eşit, iki ayrı devletin varlığına dayalı çözüm olduğunu söyledi.

Sağduyu önerdi
Öte yandan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili  mesajında, savaşın en yıkıcı boyutunu deneyimlemiş bir halkın Cumhurbaşkanı olarak diplomasi ve diyaloğun ivedilikle galip gelmesini ve yıkım ile şiddetin yerini sağduyu ile barışın almasını temenni etti.
Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Tatar mesajında, savaşın bir an evvel bitmesi temennisinde bulundu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
GERMANIUM
GERMANIUM - 2 yıl Önce

o halde kıbrıs pasportu TAŞIYAN DEVLET GÖREVLİLERİ HAKKINDA NE DEMELİ ??? BU HACIVAT GARAGÖZ OYUNU NE ZAMAN BİTMELİ ?? KKTC YIKILIRSA, VATANSIZ VE PASPORTSUZ MU KALIR SONRA ??* BU BURJUVA KİTLE ,HER GÜN RUMLAR SİZDEN ALIŞ VERİŞ YAPIYOR.GEÇEN AĞLAMIŞTINIZ,RUMLAR AZ GELİYOR DİYE MADEM RUMLAR KAHPE, İKİLİ OYNAMAKTAN VAZ GEÇİP ,İSTİFA EDİN BİTEVİYE...YA RUMLAR KÖTÜDÜR VE BURAY GELMEMELİDİR YA DA NE ?????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474