banner564

"KKTC’de hayat normale döndü"

Başakan Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada öğrencielre çağrıda bulunarak "KKTC'de hayat normale geldi, çekinmdeden gelebilirsiniz" dedi

"KKTC’de hayat normale döndü"
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar arasındaki görüşme tamamlandı.
Cumhurbaşkanlığı’nda yarım saat süren görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada Tatar, toplantıda ülkedeki bazı gelişmeleri, Meclis’teki bazı çalışmaları ve Güney'e geçişler konusunu değerlendirdiklerini söyledi.
Güney Kıbrıs’a çalışmaya giden kişiler hakkında ise Tatar, görüşmede hükümetin, sağlık kurullarının bazı tavsiyelerine uyması gerektiğini, konunun hükümet tarafından değerlendirilmekte olduğunu aktardığını ifade etti.
Toplantıda, ülkede normalleşmeye doğru gidildiğini, buna ek olarak PCR testi yapma koşuluyla yurt dışından ülkeye gerişlerin başlayacağı 1 Temmuz itibarıyla, bugünkü rahatlığın olmaması gerektiğinin konuşulduğunu belirten Tatar, “maskeli, mesafeli ve bir takım düzenlemelere alışılması” gerektiğinin üzerinde durulduğunu belirtti.
Öğrenci başvurularında bir tereddüt yaşandığını kaydeden Tatar, KKTC’de hayatın normale döndüğünü, öğrencilerin ülkeye gelip kendi üniversitelerinin kampüsünde ikamet edip kayıt yaptırabileceklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474